Συγκροτήθηκε σήμερα σε σώμα, το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ Θεσσαλίας, για την περίοδο 2024-2028.

Συγκεκριμένα αναδείχθηκαν:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΑΚΚΑΣ, Δήμαρχος Τρικκαίων

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΕΣΚΙΟΓΛΟΥ, Δήμαρχος Φαρσάλων

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΑΣΙΚΑΣ, Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου

Σε δήλωσή του ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Νίκος Σακκάς επισημαίνει : «Η Θεσσαλία μπορεί και πρέπει να πάει πιο μπροστά. Η εκλογή μου στη θέση του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας αποτελεί μέγιστη πρόκληση και τεράστια υποχρέωση.
Πρόκληση, γιατί έρχεται αμέσως μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες, που μαζί με τον πόνο και τη θλίψη, μας έδειξαν ότι είναι απαραίτητος ο δρόμος της συνεργασίας, της συνεχούς προσπάθειας και του διαλόγου με συγκεκριμένη στόχευση.
Υποχρέωση, γιατί οφείλουμε όλοι οι αιρετοί να ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες των πολιτών, να διαμορφώνουμε νέες προοπτικές και να συνεχίζουμε να βρισκόμαστε δίπλα στον δημότη, για κάθε τι που χρειάζεται.(…)».

Σε δήλωση του ο νέος αντιπρόεδρος της ΠΕΔ-δήμαρχος Φαρσάλων, Μάκης Εσκίογλου αναφέρει μεταξύ άλλων: “Έχουμε μπροστά μας σοβαρά ζητήματα στην περιοχή της Θεσσαλίας όπως η κλιματική κρίση και οι τρόποι αποτελεσματικής αντιμετώπισης των συνεπειών της, σε υποδομές, πρόληψη και κοινωνική μέριμνα, ταυτόχρονα με την υλοποίηση μίας περισσότερο πράσινης πολιτικής. Πρέπει να κάνουμε μεγάλα και γρήγορα βήματα προς τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών μας, να μεριμνήσουμε για την ενεργειακή μας επάρκεια, αλλά και για όλα εκείνα τα έργα υποδομής που χρειάζονται ώστε η ύπαιθρος να αποτελεί ένα ελκυστικό περιβάλλον για τους νέους, να μείνουν και να χτίσουν τις ζωές τους σε αυτή»

Όσον αφορά στην 5μελή Εκτελεστική Επιτροπή,  συμμετέχουν το προεδρείο του Δ.Σ. και εκλέχθηκαν 2 ακόμη μέλη:

  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ, Δημοτικός Σύμβουλος Λαρισαίων 
  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΣ, Δημοτικός Σύμβουλος Λαρισαίων 

Συνεδρίασε επίσης και το Εποπτικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Θεσσαλίας για την εκλογή προέδρου και αντιπροέδρου. Μετά την προβλεπόμενη εκλογική διαδικασία, πρόεδρος εκλέχθηκε ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχαήλ Μιτζικός και αντιπρόεδρος ο δημοτικός σύμβουλος Ελασσόνας Αθανάσιος Μπίζιος,





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *