«Πρέπει να ξέρουμε ποιος είναι ο αντίπαλός μας: η αισχροκέρδεια, η αδικία, η ανισότητα, η διαφθορά, τα ρουσφέτια, αντίπαλός μας είναι η Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και υπογράμμισε: «Δεν είναι αρένα το συνέδριο. Όχι άλλοι εχθροί ανάμεσά μας, όχι άλλος διχασμός».

«Σύντροφοι δεν πάει άλλο, η κοινωνία χρειάζεται προοδευτική διέξοδο», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη, προσθέτοντας πως «όλους αυτούς τους μήνες στήριξα την νέα προσπάθεια που ξεκίνησε με την εκλογή του νέου προέδρου, του Στέφανου Κασσελάκη».

Για να τονίσει: «Σήμερα όμως πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια, το κόμμα μας υποχωρεί συνεχώς».

«Πρέπει να μπει φρένο στην καθοδική πορεία, να διασφαλίσουμε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως του βασικού αντιπάλου της Νέας Δημοκρατίας», υπογράμμισε.

Και επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «κόμμα διακυβέρνησης. Δεν είμαστε κόμμα συμπλήρωμα, ούτε διαμαρτυρίας. Το ξέρουμε καλά. Κυβερνήσαμε υπό τον Αλέξη Τσίπρα και είμαστε υπερήφανοι για όσα πετύχαμε».

Στη συνέχεια, επιτέθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη, χωρίς να τον κατονομάσει, λέγοντας πως «είναι άλλα τα λάθη απειρίας και άλλα της αλαζονείας».

«Υποστηρίζω πάντα την καινοτομία, όχι όμως προχειρότητες που τροφοδοτούν εσωστρέφεια στο όνομα τάχα των μελών του κόμματος. Ο κόσμος ήρθε στο συνέδριο με αγωνίες, θέσεις, προτάσεις. Δεν αφιέρωσαν οι σύνεδροι το Σαββατοκύριακο σε κάποιον, είναι ενεργοί πολίτες της Αριστεράς οι σύνεδροι μας», υπογράμμισε.

Και προσέθεσε πως «είναι σημαντική η αλήθεια και η εμπιστοσύνη», σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «με μια λέξη το λέγαμε ‘συντροφικότητα’. Να λέμε τη λέξη ‘σύντροφος/συντρόφισσα’ και να το εννοούμε».



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *