Σε εξέλιξη είναι οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με τα στελέχη που αντιτίθενται στη λογική και τις πρακτικές του Στεφανού Κασσελάκη να δείχνουν έτοιμα ν’ απαντήσουν στην πρόκληση «βρείτε μου αντίπαλο να πάμε σε κάλπες» την οποία τους έχει θέσει ο πρόεδρος του κόμματος.

Ως φαβορί για το αντίπαλο δέος σε μια σε μια εσωκομματική εκλογική διαδικασία εμφανίζεται η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία έχει τη στήριξη του τέως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα.

Στελέχη της απέναντι όχθης, που στηρίζουν τον νυν πρόεδρο του κόμματος, θυμίζουν δηκτικά πως η Όλγα Γεροβασίλη έλεγε προ ημερών πως η ίδια δεν επιθυμεί ν’ αναλάβει την προεδρία.

«Κάποιοι μας είπαν αρχηγίσκους. Εγώ δεν θέλω να γίνω πρόεδρος. Εάν ήθελα θα μπορούσα να το κάνω από το καλοκαίρι. Είμαι ικανοποιημένη στο ρόλο μου, ως αντιπρόεδρος της Βουλής», είχε πει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος την Τρίτη.

Ωστόσο, τα τελευταία γεγονότα, με το κόμμα να δείχνει σημάδια διάλυσης και με παλιά στελέχη του να ζητούν άμεση λύση για να σωθεί η κατάσταση, έκαναν την Όλγα Γεροβασίλη να αλλάξει τη στάση της και να μπει στη διαδικασία μιας τυχόν αναμέτρησης για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *