Πρεμιέρα έκανε για 300.000 πολίτες κι επιχειρήσεις η υπηρεσία ενημερώσεων για προθεσμίες δηλώσεων και πληρωμών φόρων που λήγουν.
Ειδικότερα, 300.000 πολίτες κι επιχειρήσεις έλαβαν υπενθυμιστικό μήνυμα στη θυρίδα τους στην ψηφιακή πύλη myAADE, επειδή δεν είχαν υποβάλει δηλώσεις ΦΠΑ ή/και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, ή/και δεν είχαν πληρώσει τις μηνιαίες οφειλές τους, εντός ή εκτός ρυθμίσεων.
Από αυτούς, όσοι έχουν κατεβάσει την εφαρμογή myAADEapp στο κινητό τους, έλαβαν ειδοποίηση για το υπενθυμιστικό μήνυμα από την εφαρμογή.
Υπενθυμίζεται ότι για τις πληρωμές οφειλών στην ΑΑΔΕ η σχετική προθεσμία έχει μετατεθεί για αύριο, Τρίτη, 2 Απριλίου, λόγω της τραπεζικής αργίας για το Πάσχα των καθολικών.
Μέχρι σήμερα, πάνω από 60.000 πολίτες έχουν κατεβάσει το myAADEapp στα κινητά τους.
Το MyAADEApp
Η νέα εφαρμογή περιέχει σε πρώτη φάση:
1. Πληρωμή οφειλών μέσω IRIS ή κάρτας
2. Τα αιτήματα και τα ραντεβού που θα έχουν κλείσει οι φορολογούμενοι
3. Τα μηνύματα και τις ειδοποιήσεις. Θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν ειδοποιήσεις όπως πληρωμή δόσεων ρύθμισης, ή φόρων. Δύο, τρεις ημέρες πριν λήξη η προθεσμία της πληρωμής θα ειδοποιούνται στο κινητό τους μέσω της εφαρμογής.
4. Στοιχεία επικοινωνίας, IBAN. Μέσω της εφαρμογής οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να καταχωρούν ή να αλλάξουν το IBAN
5. MyWallet: Θα υπάρχουν όπως φορολογική ενημερότητας, στοιχεία μητρώου και τέλη κυκλοφορίας.
Οι πληρωμές φόρων μέσω της εφαρμογής γίνονται είτε μέσω του συστήματος IRIS, είτε με κάρτα και εμφανίζονται εντός λίγων δευτερολέπτων στην ΑΑΔΕ, ενώ παρέχεται μέσω της εφαρμογής και σύνδεση με την εφαρμογή apodixi για υποβολή αναφορών μη έγκυρων αποδείξεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος στην εφαρμογή γίνεται με του κωδικούς Taxis οι οποίοι αποθηκεύονται και στη συνέχεια γίνεται πιστοποίηση του χρήστη είτε μέσω face id ή δαχτυλικού αποτυπώματος, χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά που γίνεται σύνδεση ο χρήστης να πρέπει να καταχωρεί τους κωδικούς του στο Taxisnet.
Επίσης, αποθηκεύονται και οι αριθμοί καρτών που έχει επιλέξει για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του ο φορολογούμενος (με εξαίρεση τον τριψήφιο αριθμό ασφαλείας). Οι κωδικοί αποθηκεύονται σε σύστημα που διαμόρφωσε η ΔΙΑΣ – Διατραπεζικά Συστήματα, προσφέροντας την ίδια ασφάλεια με τις εφαρμογές των ελληνικών τραπεζών.