Oχι, δεν σημείωσε γκολ ο Χαράλαμπος Κωστούλας στο ματς του Ολυμπιακού με τη Λιόν εκτός έδρας. Ούτε συνέβη αυτό που συνήθως ορίζεται στην ποδοσφαιρική ορολογία με το «έλαμψε με την απόδοσή του». Ωστόσο, αυτός ο ταλαντούχος επιθετικός, κατάφερε να προκαλέσει το ενδιαφέρον των πάντων.

Ηταν η πρώτη αλλαγή του Μεντιλίμπαρ στη Γαλλία. Επίσης, έγινε ο τρίτος νεαρότερος παίκτης του Ολυμπιακού που αγωνίζεται σε ευρωπαϊκό ραντεβού. Πριν από μια δεκαετία, σε ματς απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχαμε τον ηλικίας 18 ετών Νίκο Βέργο, επίσης σέντερ φορ, να μπαίνει στη δράση αλλά εν συνεχεία αυτός ο μαχητής στράικερ δεν έκανε το ξεπέταγμα που αρκετοί προσδοκούσαν.

Ο Κωστούλας και το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει προκαλέσει…

Και ο Κωστούλας; Ας περιμένουμε. Εδειξε ψήγματα της αξίας και θα άρα θα τον παρακολουθούν όλοι. Συστήθηκε στο ευρύ κοινό, αυτό που βλέπει κυρίως τα ματς των μεγάλων, με ένα καταπληκτικό ανάποδο ψαλίδι, ένας συνδυασμός πλαστικότητας και πάθους στον αέρα ήταν η όλη του προσπάθεια. Δεν κατέληξε στα δίχτυα η μπάλα. Αλλά μπορεί να καταλήξει στην οδό της επιτυχίας η όλη καριέρα του νεαρού (17 ετών ) Κωστούλα. Όπως τότε…

Να πάμε στο μακρινό ’61; Εκεί, ο (Σκοπιανός) Τζίνα Σιμονόφσκι ανέλαβε τις τύχες του Ολυμπιακού και έριξε στο χορτάρι σχεδόν αμούστακα παιδιά. Τζανετουλάκος, Κτενάς, Μίλησης, Καπατσώρης, Νίκος Σιδέρης, Καλκιτανίδης, Πλέσσας μεταξύ άλλων.

Οι δύο τελευταίοι, μάλιστα, ήταν οι νέοι πριν από τον Κωστούλα! Δηλαδή, δύο παίκτες που κοντά στα 17 τους χρόνια αγωνίστηκαν σε ευρωπαϊκό ματς και άνοιξαν τον δρόμο, έπεισαν πως τα παιδιά αξίζουν τις δικές τους ευκαιρίες. Στην πορεία, ο μεν Κυριάκος Καλκιτανίδης (αριστερός εξτρέμ) δεν μπόρεσε να πιάσει μολονότι είχε ορισμένες συμμετοχές με την Ερυθρόλευκη.

Ωστόσο, ο Δημήτρης Πλέσσας ως δεξιός μπακ άφησε θαυμάσιες εντυπώσεις, κατέκτησε τίτλους, έφτασε μέχρι την εθνική ομάδα και εν τέλει μετακόμισε στις ΗΠΑ διατηρώντας επαφές και έχοντας ακόμη φίλους στον Πειραιά.

Ο Κωστούλας, προφανώς και είναι ο οδηγός αυτής της γενιάς που πανηγύρισε το Youth League και έφτασε έως τον τελικό του Διηπειρωτικού πριν από λίγες εβδομάδες. Μια ερυθρόλευκη παρέα πασπαλισμένη με χρυσάφι.

Τη δεκαετία του ’60 και πιάνοντας το τιμόνι του Ολυμπιακού ο αξεπέραστος Μάρτον Μπούκοβι, κάποιες φορές έβλεπε ο κόσμος ακόμη και επτά «μπέμπηδες» στην ομάδα. Στις μέρες μας, μια νέα γενιά «μπέμπηδων» είναι μπροστά μας. Ο Κωστούλας στη Γαλλία κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του. Ο Ολυμπιακός θεωρείται βέβαιο πως προσέχει τα αστέρια του και θα εξελίξει τους ποδοσφαιριστές που βγάζει σε μια υπέροχη παραγωγική διαδικασία από τις Ακαδημίες του Ρέντη.





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *