Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία για τον εντοπισμό και την σύλληψη των 4 δραστών, που χθες Πέμπτη έκαναν μία «κινηματογραφικού τύπου ληστεία» σε χρηματαποστολή στο Λαύριο.

Με ασυνήθιστες λευκές ολόσωμες φόρμες και φορώντας χειρουργικές μάσκες, οι ληστές κατάφεραν να αποσπάσουν το … αμύθητο ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο μετέφερε το όχημα της χρηματαποστολής, που προηγουμένως είχε συγκεντρώσει εισπράξεις από επιχειρήσεις της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αρχηγείο της ΓΑΔΑ από χθες «σαρώνει» τις κάμερες στην περιοχή, για να ανασυνθέσει το δρομολόγιο του αυτοκινήτου, που χρησιμοποίησαν οι δράστες αλλά και τη διαδρομή της χρηματαποστολής.

Πώς έγινε η ληστεία

Ήταν λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι έξω από κατάστημα αλυσίδας παιχνιδιών (JUMBO), στην οδό Κουντουριώτη 1, όταν οι τέσσερις ληστές, αρχικά προσέγγισαν με το όχημα τους το πίσω μέρος του αυτοκινήτου της χρηματαποστολής και του έσκασαν τα λάστιχα με αιχμηρό αντικείμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια απείλησαν τον οδηγό με μακρύκανο όπλο, πιθανά καλάσνικοφ, και τοποθέτησαν στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου δύο αντικείμενα, που έμοιαζαν με εκρηκτικούς μηχανισμούς, ωστόσο στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για κροτίδες καπνογόνου.

Ο υπάλληλος, υπό το καθεστώς φόβου, άνοιξε την πόρτα του οχήματος με αποτέλεσμα οι ληστές να αποσπάσουν 15 σάκους με χρήματα. Την ίδια ώρα ο δεύτερος συνοδός της χρηματαποστολής βρισκόταν μέσα στο κατάστημα και έπαιρνε τα προς μεταφορά χρήματα, τα οποία αναγκάστηκε μόλις βγήκε έξω να παραδώσει στους ληστές, που είχαν ήδη ακινητοποιήσει τον συνάδελφό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας» οι ληστές διέφυγαν με ένα παλιό πράσινο αυτοκίνητο μάρκας Honda Civic.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επικεντρώνουν την προσπάθειά τους στο να διαβάσουν τον αριθμό πινακίδας του οχήματος.

Οργανωμένη από επαγγελματίες

Η κινηματογραφική ληστεία έξω από το πολυκατάστημα του Λαυρίου έχει προκαλέσει και το «ενδιαφέρον» της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, καθώς θεωρείται «οργανωμένη» με απόλυτα επαγγελματικό τρόπο και με σχέδιο από επαγγελματίες, που θα μπορούσαν να εκτείνουν τη δράση τους και σε άλλους τομείς εκτός νόμου.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του αντιτρομοκρατικού επιτελείου έλεγε χαρακτηριστικά ότι «εκ του μακρόθεν παρακολουθούμε και αν υπάρξει κάποιο στοιχείο που να παραπέμπει σε τρομοκρατική ενέργεια, τότε θα μιλάμε για μια διαφορετική κατάσταση».

Την ίδια στιγμή, οι αναζητήσεις στην περιοχή συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, καθώς οι αρχές πιστεύουν ότι οι ληστές είχαν προβάρει το δρομολόγιο και το σχέδιό τους.

Ωστόσο, πληροφορίες της «Ζούγκλας», αναφέρουν ότι στην ευρύτερη περιοχή, το προηγούμενο διάστημα οι δυνάμεις των αστυνομικών της Άμεσης Δράσης και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που περιπολούν ήταν ελάχιστες, με αποτέλεσμα η αστυνόμευση να είναι πολύ δύσκολη.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας που ασχολούνται με την υπόθεση έλεγαν ότι «δεν θα μας κάνει έκπληξη να βρούμε κάποια στιγμή το όχημα των δραστών καμένο στην προσπάθεια τους να εξαφανίσουν τα ίχνη τους».

Παράλληλα, αναζητούν εικόνα από κάμερες καταστημάτων και σπιτιών, προκειμένου να δουν αν το αυτοκίνητο της χρηματαποστολής ήταν υπό … παρακολούθηση από την συμμορία των ληστών.

Ελλειπή μέτρα φύλαξης 

Πάντως, αυτό που έχει προκαλέσει εντύπωση στους αξιωματικούς της Ασφάλειας είναι το γεγονός ότι η μεταφορά των χρημάτων δεν γινόταν μέσα στα ειδικά κουτιά (boxes) τα οποία είναι «παγιδευμένα» με αμπούλες χρώματος αλλά σε σάκους, με αποτέλεσμα οι κακοποιοί να αρπάξουν «ζεστό» χρήμα που ουσιαστικά ήταν εκτεθειμένο.

Επίσης, το όχημα της χρηματαποστολής δεν φαίνεται να διαθέτει αλεξίσφαιρη θωράκιση και τα υψηλά στάνταρς που συνήθως έχουν τα θωρακισμένα οχήματα που μεταφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Αμέσως μετά την ληστεία, οι δυο υπάλληλοι της χρηματαποστολής οδηγήθηκαν στον 11ο όροφο της Ασφάλειας Αττικής, όπου θα δώσουν κατάθεση στους αστυνομικούς του Τμήματος Διαρρηκτών, προκειμένου να απαντήσουν στις ερωτήσεις τους και να θυμηθούν και την παραμικρή λεπτομέρεια.

 



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *