Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (ΠΟΚοιΣΠΕ) διοργανώνει το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Υγεία, το οποίο πραγματοποιείται από χθες έως τις 29 Σεπτεμβρίου στο Αμφιθέατρο της Κλινικής «Κατσίγρα» στη Λάρισα.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και φέρει τον τίτλο: «Δουλεύουμε με την ψυχή μας, παράγουμε υπεραξία στη ζωή και την εργασία. Ο ρόλος των ΚοιΣΠΕ και της ΠΟΚοιΣΠΕ στην κοινωνική και εργασιακή συμπερίληψη: προκλήσεις, προσεγγίσεις και εργαλεία».

Το συνέδριο αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία να συζητηθούν οι προκλήσεις και οι προοπτικές στον τομέα της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, καθώς και η εφαρμογή της Υποστηριζόμενης Απασχόλησης στους ΚοιΣΠΕ. Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα πρώτα Εξειδικευμένα Γραφεία Υποστηριζόμενης Απασχόλησης (ΕΓΥΑ) που αποτελούν τα θεμέλια ενός νέου Δικτύου Υποστήριξης και Απασχόλησης για άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Επίσης θα παρευρεθούν σε έναν διάλογο με δυνητικούς εργοδότες, φορείς ψυχικής υγείας και άλλους κοινωνικούς φορείς που θα συμβάλλουν στην θετική πορεία του εγχειρήματος ακούγοντας ιδέες, προτάσεις και πρακτικές για την περαιτέρω ενίσχυση των ΚοιΣΠΕ και τη βελτίωση του τρόπου δικτύωσης τους.

Ο Πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας κοινωνικών συνεταιρισμών, Σωτήρης Κουπίδης και ο πρόεδρος του κοινωνικού συνεταιρισμού, «Μυρμιδόνες», Δημήτρης Λιόλιος μίλησαν στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για το συνέδριο καθώς και για το δίκτυο υποστήριξης και απασχόλησης για άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Το συνέδριο είναι ανοικτό για το κοινό και διεξάγεται με υβριδική μορφή, δίνοντας τη δυνατότητα εξ αποστάσεως συμμετοχής και παρακολούθησης.

Ρεπορτάζ: Μίνα Μαυρογιάννη





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *