Καθώς ο τυφώνας Helene σαρώνει πολιτείες των ΗΠΑ, συνεχίζουν να αποκαλύπτονται οι ιστορίες όσων επλήγησαν από την καταστροφική καταιγίδα.

Ο τυφώνας κατηγορίας 4 έπληξε χθες το βράδυ τις δυτικές ακτές της Φλόριντα και συνέχισε να προκαλεί ζημιές σε αρκετές πολιτείες της νοτιοανατολικής περιοχής των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ενώ μεγάλο μέρος της εθνικής κάλυψης έχει επικεντρωθεί στη Φλόριντα, η οποία επλήγη περισσότερο από τον τυφώνα, πολιτείες όπως η Τζόρτζια και η Νότια Καρολίνα έχουν επίσης υποφέρει από σφοδρές καταιγίδες και εκτεταμένες πλημμύρες.

Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε ο ρεπόρτερ του Fox News, Bob Van Dillen και συγκεκριμένα στην Ατλάντα προκειμένου να μεταφέρει την εικόνα του χάους που επικρατεί στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης ο Van Dillen ακούει ξαφνικά μία γυναίκα να ουρλιάζει για βοήθεια, παγιδευμένη στο αυτοκίνητό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ρεπόρτερ και η ομάδα του ειδοποίησαν την Αστυνομία, ωστόσο σύντομα κατάλαβαν πως δεν θα έφταναν εγκαίρως και αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Έτσι διέκοψε τη ζωντανή μετάδοση ενημερώνοντας το τηλεοπτικό κοινό ότι θα επιστρέψει αργότερα καθώς «πάει να δει πώς μπορεί να βοηθήσει τη γυναίκα».

«Ήταν σε πανικό… όσα έλεγε δεν έβγαζαν νόημα»

Το βίντεο τον δείχνει να διασχίζει τον πλημμυρισμένο δρόμο και έπειτα από πολύ κόπο να φτάνει στη γυναίκα και να την απεγκλωβίζει από το όχημά της.

Τελικά χρειάστηκαν περίπου 15 λεπτά για να φτάσει η πυροσβεστική υπηρεσία λόγω του μεγάλου όγκου κλήσεων.

Δείτε το βίντεο με τη διάσωση:

Αργότερα όταν ο Van Dillen ρωτήθηκε για το ηρωικό του κατόρθωμα, δήλωσε στην κάμερα: «Ήταν σε πανικό. Πραγματικά δεν έβγαζαν νόημα όσα έλεγε και ήταν ακόμα δεμένη στο κάθισμα… η πίεση του νερού δεν με άφηνε να ανοίξω την πόρτα και έτσι της είπα να κατεβάσει το παράθυρο».

Έπειτα ο ίδιος παραδέχτηκε πως εκείνη την ώρα δεν είχε συνειδητοποιήσει πόσο επικίνδυνο ήταν αυτό που επιχειρούσε, ωστόσο είπε πως η γυναίκα μόνη της δεν θα είχε καταφέρει ποτέ να σωθεί.





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *