Έξι μήνες έχουν περάσει από την μοιραία νύχτα όπου η Κυριακή Γρίβα δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων. Το πρωί ο πατέρας τέλεσε μνημόσυνο στη μνήμη της και αυτό που περιμένει είναι η δικαίωση για τα όσα έγιναν  και οδήγησαν στη δολοφονία του παιδιού του.

Έξι μήνες μετά ο δολοφόνος παραμένει στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού ενώ επισήμως η  οικογένεια δεν έχει λάβει καμία απάντηση για τις ευθύνες των αστυνομικών που χειρίστηκαν την υπόθεση της Κυριακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πατέρας του άτυχου κοριτσιού, από την πρώτη στιγμή έχει υποβάλλει μήνυση εναντίον τους αναφέροντας ότι εκείνο το βράδυ της 1ης Απριλίου  οι αστυνομικοί την ξεφορτώθηκαν και αδιαφόρησαν για την τύχη της.

«Ειδικότερα οι αστυνομικοί και δη η αξιωματικός υπηρεσίας, η επόπτρια και η οδηγός αυτής, όχι μόνο δεν συνέταξαν έκθεση ένορκης  εξέτασης μάρτυρα, δεν σχημάτισαν δικογραφία για την παρούσα και ενεστώσα απειλή που δεχόταν το παιδί μου από τον πρώην της και εκ των υστέρων δολοφόνο της, αλλά δεν κινητοποίησαν αυτόφωρη διαδικασία και αναζήτηση του  δράστη. Αντίθετα μέσα σε πέντε λεπτά “ξεφορτώθηκαν” την θυγατέρα μου και την παρέπεμψαν στο να καλέσει την άμεσο δράση για να στείλει ένα  περιπολικό αδιαφορώντας για την τύχη της και ενώ γνώριζαν ότι απειλείτο. Δεν συνέταξαν μαρτυρική κατάθεση ώστε να εξασφαλίσουν προστασία στην θυγατέρα μου και φυσικά να κινητοποιείτο περιπολικό αφού τους εξήγησε ότι φοβάται και ότι δέχεται απειλή .Κυριολεκτικά την αφήνουν απροστάτευτη στον δολοφόνο  της ενώ είναι υποχρεωμένες λόγω του επαγγέλματός τους να την  προστατεύσουν».

Ζητά να διωχθούν για παράβαση καθήκοντος ,ανθρωποκτονία από αμέλεια ,θανατηφόρα έκθεση, παράλειψη λύτρωσης από κίνδυνο ζωής και στρέφεται και κατά του τηλεφωνητή που είπε στην Κυριακή «το περιπολικό δεν είναι ταξί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση της Κυριακής δεν είναι η μοναδική όπου παρατηρείται καθυστέρηση στις επίσημες απαντήσεις για τις ευθύνες των Αρχών. Αντίστοιχη περίπτωση είναι και η υπόθεση του Μιχάλη Κατσουρή. Εισαγγελέας αρχειοθέτησε τη δικογραφία για τυχόν ποινικές ευθύνες αστυνομικών σε ότι αφορά στην «κάθοδο» των Κροατών στην Αθήνα  με  την αιτιολογία  ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος καθώς δεν υπάρχει δόλος.

Ο Εισαγγελέας Εφετών όμως είχε διαφορετική άποψη και  ζητά να διωχθούν πέντε υψηλόβαθμοι αστυνομικοί για τις πράξεις και τις παραλείψεις τους τον Αύγουστο του 2023.

Και στις δύο υποθέσεις πάντως  οι οικογένειες των θυμάτων ακόμα …περιμένουν να ακούσουν  την άσκηση ποινικών διώξεων σε συγκεκριμένα άτομα που μπήκαν στο στόχαστρο της δικαιοσύνης για τους χειρισμούς τους, τα λάθη και τις παραλείψεις.



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *