Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για την πρόληψη και αποτροπή της εγκληματικότητας, σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, ειδική επιχειρησιακή δράση που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας της 28-9-2024 έως νωρίς το πρωί της 29-9-2024 σε Γκάζι, Μοναστηράκι και Ψυρρή.

Η εν λόγω επιχείρηση προετοιμάστηκε συστηματικά με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης από διαφορετικές υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α., οι οποίοι συνεργάστηκαν για την επίτευξη πολυδιάστατων στόχων, με επίκεντρο τον έλεγχο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, την πραγματοποίηση ερευνών σε άτομα και οχήματα και την διενέργεια τροχονομικών ελέγχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής (Τμήμα Εκβιαστών και Ο.Π.Κ.Ε.) καθώς και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) και Αστυνομικών Τμημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών.

Ειδικότερα, κλιμάκια ανωτέρω αστυνομικών αναπτύχθηκαν σε δρόμους εισόδου και εξόδου στην περιοχή, πραγματοποιώντας παράλληλα διεξοδικούς ελέγχους τροχονομικής φύσεως και έρευνες στα ελεγχόμενα άτομα και οχήματα.

Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως καφέ-εστιατόρια και καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης, με σκοπό τη νόμιμη λειτουργία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης όπου καταγράφηκαν -157- έλεγχοι, προέκυψαν:

Σύλληψη -7- ατόμων από καταστήματα για παράβαση της νομοθεσίας περί τήρησης ωραρίου μουσικής,
Σύλληψη -2- ατόμων για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων,
-57- τροχονονομικές παραβάσεις για στέρηση άδειας οδήγησης, μη συνετή οδήγηση, για ζώνη ασφαλείας, για μη χρήση κράνους, για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, φιμέ τζάμια και λοιπά,
-14- τροχονομικές παραβάσεις σε ταξί για στέρηση ειδικής άδειας, μη χρήση ταξιμέτρου και λοιπά,
Αφαιρέθηκαν -10- άδειες κυκλοφορίας, -8- άδειες ικανότητας οδήγησης και
Ακινητοποιήθηκε πλήθος οχημάτων και μεταφέρθηκαν με γερανό.
Ανάλογες επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *