Η αλήθεια είναι πως για να παραιτηθείς από κάπου, πρέπει πρώτα να προσληφθείς. Και ο Γιαννάκης Παπαδόπουλος, αν και ήταν για όλους το Νο2 της ΑΕΚ στην εποχή Μελισσανίδη, φρόντισε να μην… προσληφθεί ποτέ. Πως λοιπόν πριν από λίγο επιβεβαίωσε την «παραίτηση» του από την Ένωση και το… τέλος εποχής; Δεν είναι το μοναδικό «»οξύμωρο» μιας ιστορίας που προφανώς και άργησε για να πάρει τον δρόμο της.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος την ΑΕΚ δεν την πήρε δωρεάν το καλοκαίρι. Πλήρωσε αδρά τον Δημήτρη Μελισσανίδη, που θέλησε να κάνει… cash out. Είναι πολύ λογικό λοιπόν ο νέος ιδιοκτήτης σταδιακά να σχηματίσει το κατάλληλο περιβάλλον για την εταιρία του. Να επιλέξει εκείνος τα πρόσωπα για το οργανόγραμμα. Να βάλει τη δική του «σφραγίδα» στο μαγαζί του.

Όταν έδωσε τα χέρια με τον Τίγρη συμφώνησε να κρατήσει τους «συνεργάτες»: Όσους εργάζονταν στα γραφεία της ΠΑΕ και στο γήπεδο. Όσους είχαν οργανική θέση κλπ. Επί της ουσίας όλο αυτό το διάστημα ο Ηλιόπουλος διοικεί την ΑΕΚ, με τους ανθρώπους του Μελισσανίδη. Πέρασε σχεδόν ολόκληρο το καλοκαίρι υπο αυτή τη συνθήκη. Ως ότου τον Σεπτέμβρη, ο ξάδερφος του ιδιοκτήτη, ο Αντώνης Ηλιόπουλος πήρε… αμπάριζα με τον Ραφίκ Τζιμπούρ και έβγαλε από το «κόλπο» τους παλιούς. Τον Γιαννάκη Παπαδόπουλο, τον Παναγιώτη Κονέ, τον Γιώργο Κοσμά κλπ.

Στο μεταξύ στο ίδιο καλοκαίρι, οι εξελίξεις στην ΕΠΟ ήταν ραγδαίες. Το περίφημο «έργο» της «εξυγίανσης» κατέβηκε με συνοπτικές διαδικασίες και όλοι εκείνοι που ευνοήθηκαν από αυτό το παράξενο «καθεστώς» που κράτησε μια ολόκληρη επταετία κατάλαβαν ότι πρέπει να κάνουν στην άκρη: Υπήρξε «πανίσχυρος» σε αυτή την τάξη πραγμάτων ο Γιαννάκης Παπαδόπουλος και οι εντιμότατοι φίλοι του. Ο χρόνος όμως για την πρόταση αυτή είναι πλέον… παρελθοντικός. Ασορτί με την ΑΕΚ του Μελισσανίδη.

Και κάπως έτσι προφανώς το ένα έφερε το άλλο: Η σημερινή δεν ήταν η πρώτη του «παραίτηση» από την ΑΕΚ. Είχε επαναλάβει την πρόθεση του να αποχωρήσει άλλες δυο-τρεις φορές προς τον ιδιοκτήτη. Ήταν η πρώτη φορά όμως που έγινε αποδεκτή. Και το ρεπορτάζ λέει πως ο ιδιοκτήτης είναι ανοικτός να ακούσει το ίδιο αίτημα και να δώσει την ίδια απάντηση και σε άλλους.

Το σχέδιο του δεν περιλαμβάνει πολλούς από εκείνους που πέρασαν μέρες αφθονίας με τον Τίγρη.

«Ήταν απολύτως δική μου επιλογή. Πήρα την απόφαση γιατί έκλεισε ένας κύκλος» δήλωσε ο Παπαδόπουλος πριν λίγη ώρα για να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ της «παραίτησης» του. Προφανώς έτσι θα έγινε για να το λέει. Η απόφαση του Μάριου Ηλιόπουλου όμως να κάνει αποδεκτό το αίτημα του, ανοίγει και άλλες αντίστοιχες ιστορίες. Σύντομα. Όταν δεν θα είναι εκεί το Νο 2 του Μελισσανίδη πως θα σταθούν όσοι όλο αυτόν τον καιρό ήταν οι στενοί του συνεργάτες.

Και με την ευκαιρία: Πολλά συγχαρητήρια στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Το θυμάστε άραγε, το –προ τριετίας- σκεπτικό για ΑΕΚ, Μελισσανίδη και Γιαννάκη Παπαδόπουλου από την υπόθεση ΕΠΣ Καρδίτσας που έστειλε την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ στο Δικαστικό της Επιτροπής Δεοντολογίας; Δεν μπόρεσε λέει η Επιτροπή να «επιβεβαιώσει» κάποια σχέση του Παπαδόπουλου –που τότε δήλωνε μέλος του αθλητικού σωματείου της ΑΟ Κρανέας – με την ΑΕΚ. Δήλωσε αναρμόδια και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα! Άραγε απόψε κατάλαβαν ή ακόμη το… ψάχνουν.

Που θα βρει η επόμενη μέρα τον Γιαννάκη; Προφανώς το ξέρει μόνο ο ίδιος. Κάποιος όμως που ξέρει να διαβάζει «καλά» κινήσεις σαν την αποψινή, σημείωσε κάτι που έχει πραγματικά ενδιαφέρον. Ο Παπαδόπουλος φεύγει έχοντας την ΑΕΚ μόνη πρώτη στη βαθμολογία σε μια εξέλιξη που προέκυψε μόλις χθες το βράδυ. Αν μη τι άλλο διάλεξε την κατάλληλη στιγμή για να φύγει. Ειδικά αν κάποιος έχει το κέφι να θυμηθεί την έξοδο του στο φινάλε της σεζόν.





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *