Για “φιέστα” της κυβέρνησης που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Περιφέρειας και αφορούσε την παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, κάνουν λόγο σε σχετική τους ανακοίνωση οι Αγροτικοί Σύλλογοι από την επαρχία Τυρνάβου, υπενθυμίζοντας ότι δεν ειπώθηκε το παραμικρό για τις αποζημιώσεις στα αμπέλια από τον περονόσπορο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση “οι μάσκες δεν άργησαν να πέσουν για πολλούς,  αφού από τον Μάιο του 2023 που είχαμε την εκδήλωση του καταστροφικού περονόσπορου για την αμπελοκαλλιέργεια όλης της χώρας ακούγαμε μεγάλα λόγια από βουλευτές και Υπουργούς όπως και από διάφορους κυβερνητικούς  παράγοντες ότι θα έρθουν οι αποζημιώσεις. Βλέπετε είχαμε Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, όπως αργότερα και Ευρωεκλογές. Τώρα που δεν υπάρχει κάποια εκλογική αναμέτρηση η κυβέρνηση στέλνει τον Υπουργό  κ. Τσιάρα να μας ξεκαθαρίσει πως πρέπει να ξεχάσουμε τέτοιου είδους αποζημιώσεις, όπως του περονόσπορου και της ακαρπίας στις δενδρώδεις καλλιέργειες,  διότι δεν τους φτάνουν τα λεφτά όπως λένε, καθώς το πρόβλημα είναι πανελλαδικό και είναι πολλά τα στρέμματα,  όπως διαρρέουν σε όλους τους τόνους. Λεφτά υπάρχουν όμως για να στέλνει εκατομμύρια το Ελληνικό κράτος για τον πόλεμο  στην Ουκρανία . Για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους όμως  χρήματα  δεν έχουν,  μόνο κοροϊδία. Να τονίσουμε στο σημείο αυτό ότι μας δέχθηκαν με τα χίλια ζόρια και μετά από παρέμβαση  της Δημοτικής Αρχής.  Όπως καταλαβαίνετε καλά όλα τα παραμύθια, κάποτε τελειώνουν και πέφτουν οι μάσκες και φαίνεται ποιόν εξυπηρετεί η κυβερνητική πολιτική τους”.

Κλείνοντας οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων απευθύνουν μήνυμα αγωνιστικής επαγρύπνησης, σε όλους τους αγρότες, υπενθυμίζοντας ότι γνωρίζουν τον δρόμο του αγώνα.





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *