Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα πρέπει να συστήσει τη χρήση βίας, σύμφωνα με ψήφισμα που ενέκρινε το 1950, εάν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν καταφέρει να σταματήσει τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα και τον Λίβανο.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας για μια ακόμη φορά στράφηκε εναντίον του Ισραήλ

«Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα πρέπει να ασκήσει γρήγορα την εξουσία (σ.σ. της) και να συστήσει τη χρήση βίας, όπως έκανε με το ψήφισμα του 1950 »Ενωμένοι για την Ειρήνη’, εάν το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν μπορεί να δείξει την απαραίτητη βούληση», δήλωσε ο Ερντογάν μετά από συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα.

Δείτε σχετική ανάρτηση:

Πρότεινε κυρώσεις κατά του Ισραήλ

Προέτρεψε επίσης τις μουσουλμανικές χώρες να λάβουν οικονομικά, διπλωματικά και πολιτικά μέτρα κατά του Ισραήλ για να το πιέσουν να αποδεχθεί κατάπαυση του πυρός και πρόσθεσε ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ θα έχουν στόχο και αυτές, αν δεν σταματήσουν σύντομα.

Ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις την ώρα που συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ και ενώ πληθαίνουν οι αναφορές ότι ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζει χερσαία εισβολή στον Λίβανο.

Ήδη, το Ισραήλ διακήρυξε ως κλειστή στρατιωτική ζώνη περιοχή στα ισραηλινο-λιβανέζικα σύνορα, κάτι που πολλοί κρίνουν ως μια πρώτη κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση.





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *