Αξιωματούχος σε παλαιστινιακό καταυλισμό προσφύγων δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως στόχος του βομβαρδισμού που εξαπέλυσε το Ισραήλ νωρίτερα στη Σιδώνα, στον νότιο Λίβανο, ήταν το σπίτι παλαιστίνιου αξιωματούχου πρώτης γραμμής (φωτογραφία, επάνω, από το Χ).

Ηταν ο πρώτος ισραηλινός βομβαρδισμός στον παλαιστινιακό καταυλισμό με μεγάλο υπερπληθυσμό

«Η ισραηλινή επιδρομή είχε στόχο το σπίτι του γιου του Μουνίρ Μάκντα» στον καταυλισμό παλαιστινίων προσφύγων Αιν αλ Χίλουα, κοντά στη Σιδώνα, εξήγησε η πηγή αυτή, η οποία εκφράστηκε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Δεν είναι ως αυτό το στάδιο σαφές αν ο Μουνίρ Μάκντα, που οι αρχές του Ισραήλ θεωρούν τον ηγέτη του λιβανικού παραρτήματος του ένοπλου βραχίονα της παλαιστινιακής Φάταχ, βρισκόταν μέσα στο σπίτι ή όχι. Δεν είναι ακόμη σαφές αν ή πόσα θύματα υπήρξαν.

Καταυλισμός προσφύγων

Αυτός ήταν ο πρώτος ισραηλινός βομβαρδισμός στον καταυλισμό με μεγάλο υπερπληθυσμό, έναν από τους πολλούς όπου ζουν παλαιστίνιοι πρόσφυγες στον Λίβανο, αφότου άρχισαν οι ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στη Χεζμπολάχ και τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, πριν σχεδόν έναν χρόνο, την 8η Οκτωβρίου 2023, την επομένη του ξεσπάσματος του πολέμου ανάμεσα στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: ΑΠΕ





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *