Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ Ασημίνα Σκόνδρα, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σχετικά με τα αιτήματα του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας και ειδικότερα του κλάδου των εργαστηριακών ιατρών.

Συγκεκριμένα, η κ. Σκόνδρα απευθυνόμενη στον υπουργό Υγείας, Άδωνη  Γεωργιάδη, έθεσε το ζήτημα της αναστολής των οδηγιών για την είσπραξη των επιστροφών χρηματικών ποσών (clawback) του 2021, 2022 καθώς και 3 μηνών του 2023. Έτσι θα αποφευχθεί η επιβάρυνση των μικρών εργαστηρίων, μια και ήδη πληρώνουν ρυθμίσεις για το clawback για τα έτη από 2013 έως και 2020.

Επιπλέον, οι γιατροί ζητούν την ενίσχυση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη των διενεργούμενων εξετάσεων στο σύνολο του πληθυσμού.

Τέλος, η βουλευτής έδωσε έμφαση στο εξαιρετικά – όπως το χαρακτήρισε -σημαντικό για τη Θεσσαλία, ζήτημα της επιστροφής του ποσοστού συμμετοχής στις εξετάσεις, αφού η ψηφισθείσα ευεργετική ρύθμιση της μηδενικής συμμετοχής για τους πλημμυροπαθείς πολίτες, επιβάρυνε τα εργαστήρια.

“Η προάσπιση των συμφερόντων όλων των ιατρών  που αποτελούν μέρος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, είναι βασικό μέλημα της κυβέρνησης. Ως εκ τούτου προσβλέπουμε στην επίλυση των όσων ζητημάτων στέκονται εμπόδιο  στην πρόοδό τους”, ανέφερε η κ. Σκόνδρα.





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *