Σκύλοι εκπαιδευμένοι να ανακαλύπτουν ανθρώπινα σώματα σε σήψη και συνεργεία έρευνας χώθηκαν μέσα σε λάσπη και συντρίμμια μέχρι τα γόνατα στα βουνά της δυτικής Βόρειας Καρολίνας την Τρίτη αναζητώντας περισσότερα θύματα του τυφώνα Helene, λίγες ημέρες αφότου η καταιγίδα χάραξε μια θανατηφόρα και καταστροφική πορεία στα νοτιοανατολικά.

Με τον απολογισμό των νεκρών της Helene να πλησιάζει τους 160, οι ερευνητές εξαπλώθηκαν, χρησιμοποιώντας ελικόπτερα για να περάσουν τις γέφυρες που είχαν καταστραφεί και πεζοπορώντας μέσα στην άγρια φύση για να φτάσουν σε απομονωμένα σπίτια.

Η καταιγίδα, η οποία ήταν μία από τις πιο θανατηφόρες στην ιστορία των ΗΠΑ, έθεσε εκτός λειτουργίας το ηλεκτρικό ρεύμα και τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας σε ορισμένες πόλεις, αφήνοντας πολλούς ανθρώπους απογοητευμένους, ζεστούς και ολοένα και πιο ανήσυχους μετά από ημέρες δοκιμασίας. Κάποιοι μαγείρεψαν φαγητό σε ψησταριές με κάρβουνα ή ανέβηκαν σε ψηλά σημεία με την ελπίδα να βρουν σήμα για να ενημερώσουν τους αγαπημένους τους ότι είναι ζωντανοί.

Οι ζημιές από τον τυφώνα εκτιμώνται από 95 έως 100 δισεκατομμύρια.

Στην Αυγούστα της Τζόρτζια, η Σέρι Μπράουν μετέτρεπε το ρεύμα από τον εναλλάκτη του αυτοκινήτου της για να κρατήσει σε λειτουργία το ψυγείο της. Σε ένα άλλο τμήμα της πόλης, οι άνθρωποι περίμεναν στην ουρά πάνω από τρεις ώρες για να προσπαθήσουν να πάρουν νερό από ένα από τα πέντε κέντρα που είχαν δημιουργηθεί για να εξυπηρετήσουν περισσότερους από 200.000 ανθρώπους.

Δυστυχώς τα κακής κατασκευής αμερικανικά σπίτια, δεν είναι ικανά να προστατέψουν τους κατοίκους τους. Δεκάδες από αυτά παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

Στην Βόρεια Καρολίνα ο «φόρος αίματος» από τον τυφώνα Helene είναι βαρύς

Η καταστροφή ήταν ιδιαίτερα σοβαρή στα βουνά Blue Ridge, όπου τουλάχιστον 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα και γύρω από το Άσβιλ της Βόρειας Καρολίνας, έναν τουριστικό παράδεισο γνωστό για τις γκαλερί τέχνης, τις ζυθοποιίες και τις υπαίθριες δραστηριότητες. «Οι κοινότητες εξαφανίστηκαν από τον χάρτη», δήλωσε ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας, Ρόι Κούπερ , σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

Στο Σουανανόα, μια μικρή κοινότητα έξω από το Άσβιλ, η υποχώρηση των υδάτων αποκάλυψε αυτοκίνητα στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο και τροχόσπιτα που είχαν παρασυρθεί κατά τη διάρκεια της καταιγίδας. Οι δρόμοι είχαν γεμίσει με λάσπη και συντρίμμια και ήταν διάτρητοι από καταβόθρες.

Ο Κλιφ Στιούαρτ επέζησε από ένα μέτρο νερό που χύθηκε στο σπίτι του, αναποδογύρισε τις ρόδες της αναπηρικής του καρέκλας και έστειλε τα μπουκάλια με τα φάρμακά του να επιπλέουν από δωμάτιο σε δωμάτιο. Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και εξαρτώμενος από τα τρόφιμα που του φέρνουν οι φίλοι του, αρνήθηκε τις προσφορές να τον βοηθήσουν να φύγει.

«Πού θα πάω;» δήλωσε την Τρίτη ο βετεράνος του Σώματος Πεζοναυτών. «Αυτό είναι το μόνο που έχω.Δεν θέλω να τα παρατήσω, γιατί τι θα κάνω; Να μείνω άστεγος; Προτιμώ να πεθάνω εδώ παρά να ζήσω άστεγος».

Πηγή: Reuters





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *