H Mπαρτσελόνα με το 5-0 επί της Γιουνγκ Μποϊς ξεπέρασε το σοκ της ήττας στην πρεμιέρα από τη Μονακό και θύμισε παλιές καλές στιγμές. Ο Μέσι με τον Νεϊμαρ δεν φορούν πια τη φανέλα της, αλλά έχουν χαρίσει στιγμές μαγείας με πανέμορφα γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ιστορία της Μπάρτσα στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι γεμάτη από θρυλικές στιγμές και αξέχαστα γκολ, που έχουν γράψει τη δική τους σελίδα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Από τον Λιονέλ Μέσι και τον Ροναλντίνιο, μέχρι τον Αντρές Ινιέστα και τον Νεϊμάρ, η Μπαρτσελόνα έχει προσφέρει στους φιλάθλους της μερικά από τα πιο όμορφα γκολ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2011, η Μπαρτσελόνα αντιμετώπισε τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Ο Λιονέλ Μέσι σημείωσε δύο γκολ, αλλά το δεύτερο γκολ του έμεινε στην ιστορία. Αφού πέρασε σχεδόν όλη την άμυνα της Ρεάλ, διέσχισε την περιοχή και σκόραρε με ψύχραιμο πλασέ, δίνοντας στη Μπαρτσελόνα το πλεονέκτημα στον δρόμο για τον τελικό. Ήταν ένα γκολ που απέδειξε την κλάση και την ικανότητά του να σκοράρει ενάντια σε οποιαδήποτε άμυνα.

Ίσως ένα από τα πιο διάσημα γκολ στην ιστορία του συλλόγου, το γκολ του Αντρές Ινιέστα στις καθυστερήσεις του ημιτελικού απέναντι στην Τσέλσι το 2009. Ο Ινιέστα έπιασε ένα φανταστικό σουτ έξω από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και χαρίζοντας στη Μπαρτσελόνα την πρόκριση στον τελικό. Η στιγμή αυτή έμεινε γνωστή ως το «Iniestazo» και ήταν καθοριστική για την κατάκτηση του τροπαίου εκείνη τη χρονιά.

Αυτά (κι άλλα τόσα) τα γκολ δεν είναι απλώς στιγμές ποδοσφαιρικής δεινότητας, αλλά σύμβολα της αγωνιστικής φιλοσοφίας της Μπαρτσελόνα. Κάθε ένα από αυτά τα γκολ έχει συμβάλει στο να χτιστεί η κληρονομιά του συλλόγου στο Τσάμπιονς Λιγκ και να χαρίσει στους φιλάθλους της αλησμόνητες στιγμές χαράς και συγκίνησης.

Στο video η μαγεία ζωντανεύει…





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *