Ο αείμνηστος θρύλος όχι μόνο του αργεντίνικου αλλά και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο Ντιέγκο Μαραντόνα λαμβάνει το τελευταίο του αφιέρωμα.

Τα λείψανα του θα μεταφερθούν από το νεκροταφείο Bella Vista σε ένα ειδικά κατασκευασμένο μαυσωλείο που ονομάζεται «M10 Memorial» στο κέντρο του Μπουένος Άιρες. Η όλη διαδικασία ξεκίνησε μετά από επιθυμία που εξέφρασαν οι δύο κόρες του  με το δικαστήριο να εγκρίνει την μετακίνηση.

Ο Μαραντόνα πέθανε τον Νοέμβριο του 2020, τρεις εβδομάδες μετά την επέμβαση στον εγκέφαλο για θρόμβους αίματος , σε ηλικία 60 ετών, σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, ως αποτέλεσμα καρδιακής προσβολής. Ο θάνατός του προκάλεσε βαθιά θλίψη στην Αργεντινή και σε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Ωστόσο, ο προσωπικός του γιατρός Leopoldo Luque και επτά άλλοι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου κατηγορούνται ότι φέρθηκαν στον Μαραντόνα «απερίσκεπτα» και «ανεπαρκώς». Η κύρια δίκη έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2025 και οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης από οκτώ έως 25 χρόνια εάν καταδικαστούν.





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *