Εκπληκτικός Χρήστος Τζόλης χτες βράδυ (2/10) κόντρα στη Στουρμ Γκρατς, οδήγησε τη Μπριζ στη πρώτη της νίκη στη League Phase του Champions League, μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Ντόρτμουντ (3-0).

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός, πέτυχε εκπληκτική γκολάρα, που ήταν αρκετή για να χαρίσει το «τρίποντο» στην ομάδα του και όπως ήταν φυσικό, αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης.

Η στιγμή της παραλαβής του βραβείου του MVP:

Όλα αυτά την ώρα που η UEFA, μέσα από τα επίσημα social media της, έβαλε το γκολ του ανάμεσα στα καλύτερα της βραδιάς, ζητώντας από το κοινό να διαλέξει το καλύτερο ανάμεσα σε αυτό του Τζόλη, του Σαλάχ, του Βλάχοβιτς και του Ντουράν.

Η εμφάνιση κόντρα στη Στουρμ

Ο Τζόλης, κόντρα στη Στουρμ, αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο, έχοντας 56 ενέργειες με τη μπάλα, καταγράφοντας 31/36 (86%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 2/2 πετυχημένες ντρίπλες, 9/14 κερδισμένες μονομαχίες, 4 κερδισμένα φάουλ και 2 πετυχημένα τάκλιν.

Ήταν μέσα σχεδόν σε όλες τις επιθετικές καταστάσεις της Μπριζ, ενώ παράλληλα βοηθούσε και στο ανασταλτικό κομμάτι. Ολοκληρωμένο το… πακέτο του 22χρονου μεσοεπιθετικού στη χτεσινή του απόδοση, που σίγουρα τράβηξε τα βλέμματα…

Το ντεμπούτο κόντρα στη Ντόρτμουντ

Ο Τζόλης, πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή στο τοπ επίπεδο του Champions League και μπήκε κατευθείαν στα… βαθιά, αφού βρέθηκε απέναντι στη φιναλίστ του περσινού τελικού, παρόλα αυτά δεν κατάφερε να γλυτώσει την ομάδα του από την ήττα απέναντι στους Γερμανούς.

Αγωνίστηκε για 85 λεπτά, μετρώντας 24/27 (89%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 2/9 κερδισμένες μονομαχίες, 1 κερδισμένο τάκλιν, 1 πάσα κλειδί και δημιούργησε και 1 μεγάλη ευκαιρία.Μάλιστα στο κομμάτι της δημιουργίας, ο Έλληνας μεσοπιθετικός είχε Expected Assists 0.24. Να σημειωθεί εδώ πως, οι αναμενόμενες ασίστ (xA) μετρούν και αξιολογούν μόνο τις πάσες του παίκτη και όχι αν αυτές καταλήγουν σε τελική.

Τι σημαίνει αυτό; Ο Τζόλης ήταν «μέσα» στις φάσεις τις Μπριζ και κυρίως σε ρόλο δημιουργού, κινούμενος από αριστερά και κλείνοντας προς τα μέσα, όπως στη φάση του 33ου λεπτού, που σε αντεπίθεση των Βέλγων, ο 22χρονος μπήκε στην περιοχή της Ντόρτμουντ και ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή από τον Σλότερμπεργκ.

Με το τέλος της δεύτερης αγωνιστικής της League Phase του Champions League, ο Τζόλης αναμφισβήτητα έχει αφήσει το… αποτύπωμά του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και αν συνεχίσει έτσι, δεν αποκλείεται να είναι από τους πρωταγωνιστές της πρώτης φάσης της διοργάνωσης μόλις αυτή ολοκληρωθεί.





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *