Άγριος ξυλοδαρμός μαθητή από συμμαθητή του στη διάρκεια σχολικής εκδρομής στην παραλία του Βόλου, σημειώθηκε χθες το μεσημέρι, μετά από διαπληκτισμό που είχαν μεταξύ τους. Ο δράστης κατάφερε γροθιές στο πρόσωπο του θύματος, το οποίο διακομίστηκε στο νοσοκομείο Βόλου με σπασμένα δόντια και σκισμένα χείλια. Για το συμβάν διατάχθηκε άμεσα προκαταρκτική εξέταση από τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος του Βόλου» πρόκειται για μαθητές της A’ τάξης λυκείου του Βόλου, στο οποίο χθες μαθήματα δεν έγιναν καθώς είχε προγραμματιστεί περίπατος στην παραλία της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως χώρος της εκδρομής είχε οριστεί το παραλιακό μέτωπο από το Ηρώο και έως το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Ωστόσο, μαθητής της Α’  λυκείου, φέρεται να έφυγε από τον προκαθορισμένο χώρο της εκδρομής και μετέβη σε ίντνερνετ καφέ επί της οδού Φιλελλήνων, όπου φαίνεται να συναντήθηκε με τον συμμαθητή του – δράστη. Οι δύο συμμαθητές φοιτούν στην ίδια τάξη σε διαφορετικά όμως τμήματα.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μαθητής – δράστης δεν είχε εμφανιστεί χθες το πρωί στο σχολείο και πήρε απουσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κανείς δεν γνωρίζει τι προηγήθηκε μεταξύ των δύο αγοριών και ποια ήταν η αφορμή που άναψε το φιτίλι του μεταξύ τους καβγά. Ο καβγάς όμως πήρε διαστάσεις με τα δύο παιδιά να έρχονται στα χέρια σχεδόν στη μέση του δρόμου. Το περιστατικό έγινε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, σε ώρα αιχμής και περαστικοί βλέποντας τους νεαρούς σε αυτή την κατάσταση κάλεσαν αστυνομία και ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πληροφορίες, ο δράστης κατάφερε γροθιές στο πρόσωπο του θύματος, με αποτέλεσμα να του σπάσει ένα δόντι, ενώ στο νοσοκομείο όπου μετέβη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, του έκαναν ράμματα και στο πάνω μέρος των χειλιών του, πριν πάρει εξιτήριο.

Μήνυση, καταθέσεις και προκαταρκτική

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό αναστάτωσε ολόκληρο το σχολείο, που είδε την εκδρομή να παίρνει άσχημη τροπή. Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι γονείς του παιδιού θύματος, ενώ εκπαιδευτικός βρέθηκε στο πλευρό του μαθητή στο νοσοκομείο.

Η μητέρα του θύματος προχώρησε στην κατάθεση μήνυσης σε βάρος των γονέων του μαθητή – θύτη και έως και χθες το απόγευμα λαμβάνονταν καταθέσεις για το συμβάν.

Ενημερώθηκε επίσης η διεύθυνση του λυκείου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Για το περιστατικό ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης διέταξε προκαταρκτική, ενώ έδωσε εντολή να επισκεφθεί σήμερα κιόλας το σχολείο, σύμβουλος εκπαίδευσης προκειμένου να ξεκινήσει τις παιδαγωγικές διαδικασίες που προβλέπονται.

Έως και το απόγευμα δεν είχε γίνει γνωστό, αν συνελήφθησαν τελικώς οι γονείς του μαθητή – δράστη.

Σε κάθε περίπτωση, το συμβάν προκάλεσε σοκ στο σχολείο. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι τα δύο συγκεκριμένα αγόρια θα εμπλέκονταν σε καβγά. «Πέσαμε από τα σύννεφα. Δεν είχαν δώσει ποτέ το παραμικρό τέτοιο δικαίωμα», έλεγαν εκπαιδευτικοί για τους πρωταγωνιστές του συμβάντος.

Πάντως, τόσο το θύμα όσο και ο θύτης αρνούνταν να αποκαλύψουν τι προηγήθηκε και άρχισαν να διαπληκτίζονται.

Η υπόθεση ερευνάται τόσο σε επίπεδο αστυνομίας όσο και Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *