Ένας Αμερικανός κάτοικος από το Ντίρμπορν του Μίσιγκαν σκοτώθηκε στο Λίβανο, ανακοίνωσε την Τετάρτη η αμερικανική κυβέρνηση, ενώ ο φίλος και οι γείτονες του άνδρα δήλωσαν ότι σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις αναφορές για το θάνατο ενός Αμερικανού στο Λίβανο, δήλωσε: «Απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε, ήταν ένας νόμιμος μόνιμος κάτοικος Λιβάνου, όχι ένας Αμερικανός πολίτης (που σκοτώθηκε στο Λίβανο), αλλά προφανώς εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

«Ο θάνατός του είναι μια τραγωδία, όπως και οι θάνατοι πολλών αμάχων στο Λίβανο»

«Είμαστε βαθύτατα θλιμμένοι από τον θάνατο του Καμάλ Αχμέντ Τζαουάντ και η καρδιά μας συμπάσχει με την οικογένεια και τους φίλους του. Ο θάνατός του είναι μια τραγωδία, όπως και οι θάνατοι πολλών αμάχων στο Λίβανο», δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ποιές είναι οι στοχεύσεις της εκστρατείας του Ισραήλ στον Λίβανο;

Η πρόσφατη στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ στο Λίβανο έχει σκοτώσει εκατοντάδες ανθρώπους, έχει τραυματίσει χιλιάδες και έχει εκτοπίσει πάνω από ένα εκατομμύριο. Το Ισραήλ λέει ότι στοχεύει τους υποστηριζόμενους από το Ιράν μαχητές της Χεζμπολάχ.

Ο Τζαουάντ βρισκόταν στο Λίβανο φροντίζοντας την ηλικιωμένη μητέρα του, σύμφωνα με την Detroit News. Ο φίλος του Χάμζα Ράζα και τοπικές ομάδες του Dearborn δήλωσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Τζαουάντ σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή και τον αποκάλεσαν «έναν από τους πιο ευγενικούς και γενναιόδωρους ανθρώπους».

Η Ουάσινγκτον έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις από ορισμένες πλευρές για την υποστήριξή της στο σύμμαχό της Ισραήλ, το οποίο διεξάγει επίσης πόλεμο στη Γάζα, μεταξύ άλλων και στο Ντίρμπορν, όπου υπάρχει μεγάλος αραβοαμερικανικός πληθυσμός.

Όσοι μιλάνε για τον Τζαουάντ στα κοινωνικά δίκτυα, επιφυλάσσουν για αυτόν τα καλύτερα λόγια. Η κηδεία του θα γίνει στο Μίσιγκαν. Η κόρη του αποκάλυψε πως βοηθούσε πάρα πολύ κόσμο, πληρώνοντας ανώνυμα τα χρέη τους και πληρώνοντας για την περίθαλψη ανώνυμων συμπολιτών του.

Πηγή: Reuters





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *