Συντετριμμένοι είναι οι συγγενείς και οι φίλοι του 26χρονου Έλληνα, που δολοφονήθηκε στο Τελ Αβίβ. Ο Ιωνάς Καρούσης έπεσε νεκρός στην περιοχή Γιάφα, όταν δύο Παλαιστίνιοι επιτέθηκαν στον κόσμο στη στάση του μετρό Σντερότ – Ιερουσαλήμ με πυροβόλο όπλο και μαχαίρι.

Η κοπέλα του, που λίγες ημέρες πριν πόζαρε στο πλευρό του ευτυχισμένη, καλείται να διαχειριστεί τον θάνατό του.  Τα λόγια της πλαισιώνουν μια σειρά από αναρτήσεις και καταθέσεις ψυχής δικών του ανθρώπων, δύο 24ωρα μετά τη δολοφονία.

Όλοι τους στα μαύρα. Με τις λέξεις να βγαίνουν δύσκολα. Κανείς ακόμα δεν έχει συμβιβαστεί με αυτό που συνέβη. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο Ιωνάς Καρούσης έφυγε από τη ζωή, τόσο άδικα και πρόωρα. O δικός τους Ιωνάς.

Ο αδικοχαμένος Ιωνάς Καρούσης βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης για εργασία του πανεπιστημίου του

«Σαν τηλεθεατές, ας πούμε του καναπέ, δεν μπορούμε να… δεν μας αγγίζουν τόσο, απλά τα βλέπουμε σαν νέα γιατί έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε σαν νέα. Όταν όμως μπαίνουμε στην αντίθετη όχθη, εκεί καταλαβαίνουμε ότι απλά χαλάνε σπίτια», λέει η κοπέλα του στο Live News.

Όπως αναφέρει, υπάρχει μία φωτογραφία στην οποία διακρίνονται οι δράστες πάνω από το άψυχο σώμα του Ιωνά. Τον έχουν εκτελέσει με τέσσερις σφαίρες και συνεχίζουν. Η ίδια κατάλαβε πως το θύμα ήταν ο αγαπημένος της, από τα ρούχα.

«Εκείνος είναι. Από τα ρούχα του το κατάλαβα, το σορτσάκι του γράφει ΠΑΟΚ», λέει στο Live News.

Η φωτογραφία στην οποία αναφέρεται η αγαπημένη του Ιωνά Καρούση

Η τελευταία τους επικοινωνία

Η 24χρονη θυμάται την τελευταία φορά που μίλησε με τον Ιωνά και τον τρόπο που έμαθε τα δυσάρεστα.

«Στις 15:30 το μεσημέρι μιλήσαμε τελευταία φορά. Πήγε γι΄αυτήν την εργασία. Έπρεπε να κάνει tour, ουσιαστικά να γυρίσει όλες τις στάσεις του τρόλεϊ και έπρεπε να βγάλει φωτογραφία την κάθε στάση μεμονωμένα. Έτυχε στη συγκεκριμένη στάση, εκείνα τα λεπτά να γίνει αυτό».

Ο αδικοχαμένος Ιωνάς Καρούσης βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης για εργασία του πανεπιστημίου του. Έτυχε να βρεθεί απέναντι από τους δράστες που είχαν φτάσει αποφασισμένοι να σκοτώσουν αδιακρίτως.

«Ήταν δύο Παλαιστίνιοι, ο ένας με μαχαίρι, ο άλλος με καλάσνικοφ και άρχισαν να σκοτώνουν. Δεν έβλεπα τηλεόραση, εγώ κατά τις 19:30 είδα ότι γίνεται επίθεση. Του έστελνα μηνύματα και δεν απαντούσε», περιγράφει η 24χρονη.

Οι ώρες περνούν και η ίδια προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί του. Αρχικά όπως μας λέει το μυαλό της δεν πάει στο κακό. «Συχνά του τελείωνε η μπαταρία και νομίζαμε ότι πήγε σε κάποιο καταφύγιο, σε κάποιον φίλο του, αλλά δεν περιμέναμε να ήταν μεταξύ των νεκρών», δηλώνει.

«Μούδιασε η ψυχή μου»

Η ελληνική κοινότητα του Ισραήλ παγώνει στο άκουσμα της θλιβερής είδησης. Η οικογένεια του Ιωνά ήταν γνωστή και αγαπητή στους περισσότερους.

«Ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά», λέει ο πρόεδρος ελληνικής κοινότητας του Ισραήλ.

Σπαρακτική και η ανάρτηση της νονάς του. «Μούδιασε η ψυχή μου» γράφει για τον θάνατο του πνευματικού της παιδιού.

«Αντίο Ιωνά μου, αντίο γλυκέ βαφτισιμιέ μου, αντίο ξανθέ μου άγγελε, αντίο πιστό μου πλάσμα. Μούδιασε η ύπαρξή μου, άδειασε το μυαλό μου. Ποιος θα δώσει δύναμη και κουράγιο στους γονείς σου να συνεχίσουν; Ποιος θα τους εξηγήσει γιατί; Γιατί να φύγεις τόσο νωρίς; Γιατί να φύγεις τόσο άδικα;», αναφέρει.

Βυθισμένη στο πένθος η οικογένειά του

Ο Ιωνάς ήταν φοιτητής αρχιτεκτονικής και σε λίγους μήνες θα έπαιρνε το πτυχίο του. Φιλοδοξούσε να τελειώσει με τις σπουδές, να κάνει τη δική του οικογένεια και να πετύχει.

Η σκέψη των στενών συγγενών του Ιωνά βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στους γονείς του. Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να τους παρηγορήσει αυτές τις δύσκολες ώρες.

Ο Γολγοθάς που καλείται να ανέβει ο διακεκριμένος γιατρός και η σύζυγός του, φαντάζει ατελείωτος. Οι ζωές τους, όπως λένε διαλύθηκαν. Μαζί με το παιδί τους χάθηκαν όπως επαναλαμβάνουν τα πάντα.

«Η τρέλα αυτού του πολέμου. Πρέπει να μάθει ο κόσμος ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η τρέλα και από τος δύο πλευρές είναι τρελοί. Ο ένας με το κοράνι ο άλλος με τη παλαιά διαθήκη. Πώς να έρθει η ειρήνη;», είπε ο πατέρας του θύματος.

Νεκρός χωρίς να φταίει σε τίποτα. Επειδή έτυχε να βρεθεί στο λάθος σημείο, τη λάθος ώρα. Επειδή ήθελε να κάνει την εργασία του πανεπιστημίου του.

«Είναι τόσο άδικο αυτό που έχει γίνει. Το κλάμα δεν έχει σταματήσει. Να μην ξανασυμβεί ποτέ αυτό και κανείς γονιός να μη ντύσει νεκρό το παιδί του. Κουράγιο στον αδελφό μου και τη γυναίκα του», δηλώνει συντετριμμένος και ο θείος του, Γιάννης Καρούσης.





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *