Φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές στη Σουηδία διέκοψαν σήμερα μια συζήτηση στο Kοινοβούλιο για τους ισραηλινούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, πετώντας μια σακούλα προς την υπουργό Εξωτερικών, δήλωσε μια βουλευτής στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι διαδηλωτές άρχισαν να φωνάζουν την ώρα που η υπουργός Εξωτερικών Μαρία Μάλμερ Στένεργκαρντ επέστρεφε στο έδρανό της μετά από ομιλία της στο βήμα της Βουλής, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η βουλευτής Αν-Σόφι Αλμ.

Για λίγα μέτρα δεν την πέτυχε η σακούλα που περιείχε ντομάτες – Μετά το περιστατικό η Μαρία Μάλμερ Στένεργκαρντ αποχώρησε τρέχοντας από την αίθουσα

«Άρχισαν να φωνάζουν και να διαπληκτίζονται στο θεωρείο (…), μετά κάποιος πέταξε ένα αντικείμενο προς το μέρος μας, τους βουλευτές», είπε η Αλμ, διευκρινίζοντας ότι το αντικείμενο πετάχτηκε προς την κατεύθυνση όπου καθόταν η υπουργός Εξωτερικών.

Δείτε το βίντεο

Σύμφωνα με σουηδικά μέσα ενημέρωσης, το αντικείμενο έπεσε λίγες σειρές πίσω από το έδρανο όπου καθόταν η Στένεργκαρντ, η οποία φαίνεται σε βίντεο να σηκώνεται και να αποχωρεί γρήγορα από την αίθουσα.

Η βουλευτής προσέθεσε ότι είδε «τη Μαρία να αντιδρά στον σαματά και να τρέχει έξω από την αίθουσα».

Η σακούλα περιείχε ντομάτες, σύμφωνα με σουηδικά μέσα ενημέρωσης. Η Αλμ τόνισε ότι ήταν «μια σακούλα που είχε μέσα μια κόκκινη, μαλακή ουσία».

Διακόπηκε η συζήτηση – Τρία άτομα παραδόθηκαν στην αστυνομία

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής συνεδρίασης ζήτησε αμέσως από την ασφάλεια να απομακρύνει από την αίθουσα τους διαδηλωτές και διέκοψε τη συζήτηση.

Σύμφωνα με το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ, τρία άτομα παραδόθηκαν στην αστυνομία.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον καταδίκασε τις ενέργειες αυτών των διαδηλωτών.

«Αναμένω τώρα μια ενδελεχή έρευνα για το πώς μπόρεσε να συμβεί αυτό και ισχυρά μέτρα για τη διατήρηση της ασφάλειας των βουλευτών και των υπουργών στο κτίριο της Βουλής», δήλωσε ο Κρίστερσον στο ΤΤ.





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *