Είναι, αναμφίβολα μπορεί να ειπωθεί, η λέξη των ημερών: πίεση. Καθόλου τυχαία αλλά λες και είχαν… συνεννοηθεί, την εκστόμισαν τόσο ο Αλόνσο όσο και ο Λουτσέσκου, παραμονές μάλιστα ευρωπαϊκών αναμετρήσεων του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, αντίστοιχα.

Ο μεν τεχνικός από την Ουρουγουάη, θέλοντας να βγάλει μια άνεση, πέταξε το «η πίεση είναι φίλη μου από παιδί» και νιώθει πως …καθάρισε. Από την άλλη, ο Ρουμάνος προπονητής έκρινε πως έπρεπε να αντιδράσει και να πει τη δική του γνώμη, ακούγοντας τον Ιβάν Σαββίδη να υποστηρίζει πως ο τωρινός ΠΑΟΚ είναι ο καλύτερος των ημερών του. «Το έκανε για να μου μεταφέρει πίεση», είπε μέσες άκρες ο Λουτσέσκου και έδειξε πως δεν πέταξε τη σκούφια του από χαρά με την ατάκα του ιδιοκτήτη του Δικεφάλου.

Η ήττα στην Τούμπα και η ισοπαλία στη Βοσνία μεγαλώνει την πίεση…

Και ύστερα ήρθαν τα στραπάτσα…Μέσα σε ελάχιστα 24ωρα. Είναι ξεκάθαρο πως ο Αλόνσο προχώρησε σε αλλαγές θέλοντας να διατηρήσει φρέσκια την ομάδα του Τριφυλλιού και έχοντας παράλληλα το βλέμμα του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Δεν του βγήκε, το αποτέλεσμα εκτός έδρας με τη Μπόρατς υπήρξε απογοητευτικό και δεν άνοιξε παράθυρο στο φως για έναν προπονητή που αντιλαμβάνεται πως καθημερινά τίθεται σε αμφισβήτηση το (όποιο) πλάνο του.

Κι αν ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε διαδικασία δημιουργίας και πασχίζει να βρει βηματισμό, τι ακριβώς συμβαίνει στην Τούμπα; Εδώ, τα πράγματα θέλουν μια προσέγγιση και με βάση τι συνέβη το τελευταίο διάστημα, δηλαδή το καλοκαίρι που πέρασε. Ο ΠΑΟΚ στηρίζεται στον Μπράντον Τόμας στην επίθεση, όχι ακριβώς έναν φοβερό ποδοσφαιριστή, σίγουρα όμως αξιόπιστο και ικανό να υπηρετήσει το πλάνο με τις πολλές πάσες και την ταχύτητα στην ανάπτυξη. Οσες φορές λείπει λόγω τραυματισμού, οι εκάστοτε αντικαταστάτες του δυσκολεύονται πολύ.

Ο Τσάλοφ δεν δικαιώνει τις περγαμηνές που τον συνοδεύουν, ο Τσιτουντάλι ακόμη προσαρμόζεται και ο Ντεσπόντοφ προφανώς έχει επηρεαστεί με το «μπες βγες στην ενδεκάδα» και δεν είναι ο περυσινός, ώρες ώρες , υπέροχος εξτρέμ. Αποτέλεσμα; Ο ΠΑΟΚ των 87 γκολ της περασμένης σεζόν και με την πρώτη επίθεση, ναι μεν και εφέτος έχει σημειώσει πολλά γκολ σε κάποια παιχνίδια, στα κρίσιμα ραντεβού όμως έμεινε στο μηδέν. Ασφαιρος με τον Παναθηναϊκό (0-0) στην Τούμπα, το ίδιο στην ήττα (0-1) από τον Αρη επίσης στο σπίτι του, αποτέλεσμα καρμπόν και με τη Στεάουα το βράδυ της Πέμπτης. Κι ας έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 56’, για περίπου 40’ αγώνα δηλαδή.

Οσον αφορά στην άμυνα, απορίας άξιο παραμένει το γιατί δεν ήρθε νωρίτερα παίκτης στη θέση του Κουλιεράκη που ήταν βέβαιο πως στο «αντίο» του καλοκαιριού θα αποχωρούσε. Ο Μιχαηλίδης, ταλαντούχος μεν, με λάθη δε και ο τρόπος που αντέδρασε στη φάση του γκολ των Ρουμάνων επιβεβαιώνει ότι ακόμη δεν έχει βρει ρυθμό.

Κάπως έτσι, ο Δικέφαλος μπαίνει κι αυτός σε διαδικασία «πρέπει». Ένα καλό αποτέλεσμα πριν από τη διακοπή θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ. Διαφορετικά, η πίεση που θα νιώθει ο Λουτσέσκου θα μεγαλώσει. Όπως και για τον Αλόνσο, αν θέλει κάποιος να πάει και στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού , την ομάδα που έχει μπροστά της ένα κλασικό ντέρμπι.





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *