Σύσκεψη με τα στελέχη της οικονομικής υπηρεσίας παρουσία του Γενικού Διευθυντή πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αργύρης Κοπάνας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ. Μετά το πέρας της σύσκεψης ο πρόεδρος προέβει στις εξής ανακοινώσεις:

«Ολοκληρώθηκε η διενέργεια ενός σχολαστικού φορολογικού ελέγχου των βιβλίων και στοιχείων της Επιχείρησης από το Τμήμα Ελέγχου της ΔΟΥ Βόλου με απόλυτη επιτυχία για εμάς, χωρίς κανένα εύρημα, χωρίς κανένα μεμπτό σημείο, χωρίς να εντοπιστούν λάθη και παραλείψεις.

Μετά το πόρισμα του ελέγχου εγκρίθηκε και έχει ήδη αποδοθεί στη ΔΕΥΑΜΒ το ποσό των 1.000.000 € ως επιστροφή φόρου- ΦΠΑ. Ελέγχθηκαν οι φορολογικές πράξεις της ΔΕΥΑΜΒ, οι φορολογητέες εκροές, οι φορολογητέες εισροές, οι αγορές, οι δαπάνες, τα εντάλματα πληρωμών. Οφείλω να συγχαρώ την οικονομική μας υπηρεσία για την καλή δουλειά που γίνεται, για τη λογιστική ευταξία που έχουμε πετύχει, για την οργάνωση στη λογιστική καταχώρηση των συναλλαγών και για τη σωστή τήρηση των νομικών και φορολογικών κανόνων.

Θα ήθελα, επίσης, να τονίσω ότι το τρίπτυχο της λειτουργίας της επιχείρησης είναι:  

• η διαφάνεια

• η ορθή οικονομική διαχείριση

• η χρηστή διοίκηση

και αυτές τις αρχές υπηρετώ ως πρόεδρος. Αυτή είναι και η οδηγία του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου.

Η ΔΕΥΑΜΒ έχει παρελθόν, έχει παρόν, έχει και ευοίωνο μέλλον και πάντα προς όφελος των δημοτών μας. Περάσαμε δια πυρός και σιδήρου. Αντιμετωπίσαμε τεράστιες δυσκολίες όπως είναι:

• η επιδρομή της ΕΡΓΗΛ στα ταμεία μας

• η κρίση του Κορωναιού, που περιόρισε τηνεισπραξιμότητα

• οι εκτεταμένες καταστροφές στις υποδομές μας, που προκλήθηκαν από τις θεομηνίες Daniel και Elias

• η ενεργειακή κρίση, που πενταπλασίασε την τιμή της κιλοβατώρας 

• ακόμη και η κατασυκοφάντηση της Επιχείρησης και των εργαζομένων από στελέχη της αντιπολίτευσης. 

Παρά τις δυσκολίες σταθήκαμε όρθιοι χωρίς να επιβαρύνουμε την τιμή του νερού.

Στηρίζουμε την Επιχείρηση, τον δημόσιο και κοινωφελή χαρακτήρα της, και τους εργαζομένους μας. 

Για εμάς ορθή οικονομική διαχείριση σημαίνει ότι κάθε ευρώ του λογαριασμού του νερού επιστρέφει στον δημότη με τα έργα και με την βελτίωση των υπηρεσιών μας. 

Την ίδια στιγμή υλοποιούμε πολλά σημαντικά έργα και δράσεις και πρωτοβουλίες αναβάθμισης των υπηρεσιών μας». 

Αντιμετώπιση λογαριασμών τελευταίου τριμήνου

Η καταμέτρηση των υδρομέτρων διενεργείται πλέον από προσωπικό της ΔΕΥΑΜΒ. Οι μετρήσεις πλέον είναι απολύτως αξιόπιστες, εμπεριέχοντας το σύνολο των πραγματικά καταναλωθέντων κυβικών νερού. Αντιληπτό είναι ότι στις περιπτώσεις ελλειμματικής προηγούμενης μέτρησης, η χρέωση των συνολικών κυβικών οδηγεί σε υψηλούς λογαριασμούς. Επειδή για την έλλειψη μετρήσεων ή την καταγραφή υποτιμημένων μετρήσεων δεν ευθύνεται ο καταναλωτής, ήδη το ΔΣ έχει λάβει απόφαση ελάφρυνσης των καταναλωτών με χρέωση της υπερβάλλουσας ποσότητας στην χαμηλότερη τιμή.

Για τον σκοπό αυτό οι πολίτες που έχουν λάβει λογαριασμούς ιδιαίτερα υψηλούς, θα πρέπει να απευθύνονται στην υπηρεσία για τακτοποίηση.

Από τον επόμενο λογαριασμό οι μετρήσεις θα είναι απόλυτα ακριβείς και ο καταναλωτής θα πληρώνει για τα κυβικά που πραγματικά καταναλώνει».





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *