Η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι πιο κρίσιμη, και δη για τον Ντόναλντ Τραμπ, εν μέσω μιας όλο και πιο αμφίρροπης προεκλογικής μάχης στις ΗΠΑ.

Σε μια από τις πιο κρίσιμες πολιτείες, στη Βόρεια Καρολίνα με τους 6 -πολύτιμους για την ανάδειξη προέδρου- εκλέκτορες, ένα νέο πολιτικό σκάνδαλο μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο 56χρονος Μαρκ Ρόμπινσον, «εκλεκτός» του Ντόναλντ Τραμπ και υποψήφιος τον Νοέμβριο με τους Ρεπουμπλικανούς για τη θέση του κυβερνήτη στη νοτιοανατολική πολιτεία.

Η πρώτο πτυχή του σκανδάλου ήρθε στο φως από το CNN, με ρεπορτάζ υπό τον πυχιαίο τίτλο «Είμαι μαύρος Ναζί» για τον Αφροαμερικανό πολιτικό.

Δεν το λέει το φίλα προσκείμενο στους Δημοκρατικούς αμερικανικό δίκτυο, αλλά ο ίδιος ο Μαρκ Ρόμπινσον.

Έτσι ακριβώς περιέγραψε τον εαυτό του σε ένα από τα εξωφρενικά σχόλια που έκανε στον πορνογραφικό ιστότοπο «Nude Africa» ​​μεταξύ 2008 και 2012, πριν ξεκινήσει την πολιτική του καριέρα, βασισμένη στο εθνικιστικό τρίπτυχο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια».

Υπό το ψευδώνυμο «minisoldier»,  υποστήριζε ότι «κάποιοι άνθρωποι πρέπει να είναι σκλάβοι».

«Θα αγόραζα μερικούς» σε περίπτωση επαναφοράς της δουλείας, ανέφερε. Την υποστηρίζει άλλωστε πολιτικά.

Δήλωνε μάλιστα πρόθυμος να γίνει μέλος της Κου Κλουξ Κλαν, εκφράζοντας παράπονο που στην ρατσιστική οργάνωση «δεν αφήνουν τους μαύρους να ενταχθούν».

Όλα αυτά ίσως δεν προκαλούν έκπληξη για τον πολιτικό, που το 2012 έγραψε στο Facebook για την κυβέρνηση Ομπάμα: «Θα προτιμούσα τον Χίτλερ από τις μ@λ@κιες στην Ουάσινγκτον αυτή τη στιγμή»!

Όμως οι νέες αποκαλύψεις για τον Μαρκ Ρόμπινσον αποκαλύπτουν την απύθμενη πολιτική υποκρισία του, πλήττοντας μεταξύ άλλων το «πολλά βαρύ» συντηρητικό προφίλ του.

Ενώ για παράδειγμα δηλώνει σήμερα πολέμιος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, στο «Nude Africa» μιλούσε ανοιχτά για την προτίμησή του στο τρανσέξουαλ πορνό.

Αυτοχαρακτηριζόμενος ως «διεστραμμένος», καυχιόταν ότι ως έφηβος «έπαιρνε μάτι» γυναίκες στα ντους.

Από εξτρεμιστικό «πουλέν» του Ντόναλντ Τραμπ, κομματικός… εξόριστος

Τα προαναφερθέντα σχολιάζονται από το CNN ως τα δημοσιοποιήσιμα σχόλια του Ρόμπινσον.

Υπήρχαν άλλα πολύ χειρότερα στο «Nude Africa» -«Γυμνή Αφρική» τουτέστιν.

Με καθυστέρηση δύο ημερών μετά τις αποκαλύψεις, ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός αρνήθηκε τα πάντα, κάνοντας λόγο για «λιντσάρισμα υψηλής τεχνολογίας».

Το ίδιο υποστήριξε και για τις μετέπειτα αποκαλύψεις του ιστότοπου Politico ότι ήταν επίσης χρήστης της πλατφόρμας Ashley Madison για παντρεμένους που αναζητούν εξωσυζυγικές σχέσεις.

Τούτων λεχθέντων, ο Ρόμπινσον αρνήθηκε να αποσυρθεί από την κούρσα για τη θέση του κυβερνήτη, παρά το γεγονός ότι υπέβαλε παραίτηση σύσσωμο το προεκλογικό του επιτελείο, ενώ εν χορώ στελέχη των Ρεπουμπλικανών τον αποκηρύσσουν.

Πρώτος και καλύτερος, ο ίδιος ο πολιτικός μέντοράς του στον εξτρεμισμό, Ντόναλντ Τραμπ.

Σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν, ο Μάρκ Ρόμπισον έλαμψε δια της απουσίας του στην πρόσφατη προεκλογική συγκέντρωση του πρώην και επίδοξου επόμενου προέδρου των ΗΠΑ στο Γουίλμινγκτον, στη Βόρεια Καρολίνα.

«Αλλά ο Μαρκ Ρόμπινσον δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς την υποστήριξη του Ντόναλντ Τραμπ», καταγγέλλει τώρα ανοιχτά ο Δημοκρατικός αντίπαλος του Ρόμπισον, Τζος Στάιν, ο οποίος ευελπιστεί να γίνει ο πρώτος εβραίος κυβερνήτης της πολιτείας.

Ακόμη και πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο, είχε άνετο προβάδισμα πέντε ποσοστιαίων μονάδων.

Τώρα το έχει τριπλασιάσει, αναπτερώνοντας το ηθικό των Δημοκρατικών.

Ποντάρουν ότι το εξαιρετικά αρνητικό κλίμα γύρω από τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο κυβερνήτη θα δώσει ώθηση στα ποσοστά στην πολιτεία τόσο της Κάμαλα Χάρις, όσο και των υποψήφιων του κόμματος για το Κογκρέσο, στις κάλπες του Νοεμβρίου.

Η προεκλογική εκστρατεία της Δημοκρατικής προεδρικής υποψήφιας δεν έχασε καν χρόνο.

Έχει πλέον δώσει στη δημοσιότητα προεκλογική διαφήμιση, που δείχνει τον Τραμπ να εξυμνεί τον εξτρεμιστή Μαρκ Ρόμπινσον, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «καλύτερο από τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ»!

Στο τέλος του σποτ ακούγεται μια φωνή, που λέει πως και «και οι δύο» -Τραμπ και Ρόμπινσον- «είναι λάθος για τη Βόρεια Καρολίνα».

Στα «χαρακώματα» στη Βόρεια Καρολίνα

Το ερώτημα που βασανίζει τώρα τους Ρεπουμπλικανούς είναι πόση ζημιά θα προκαλέσει το νέο σκάνδαλο Ρόμπινσον σε μια πολιτεία που βρίσκεται σε εκλογική ταλάντευση.

Σκληροπυρηνικός ευαγγελικός στο φαίνεσθαι και βαθιά μισαλλόδοξος, ο υποψήφιος κυβερνήτης τους είχε δημιουργήσει εξαρχής προβληματισμό με την ακραία ρητορική του.

«Κάποιοι χρειάζονται δολοφονία», έχει πει για πολιτικούς του αντιπάλους.

Τάσσεται κατά των αμβλώσεων ακόμη και για θύματα βιασμού.

Χαρακτηρίζει τους ομοφυλόφιλους και τους τρανσέξουαλ  «σκουλήκια».

Έχει αντισημιτική ρητορική.

Χλεύασε ως «κακομαθημένους μικρούς μπάσταρδους» και «πουτ@ν@κια των ΜΜΕ» επιζώντες μακελειού σε αμερικανικό σχολείο.

Όλα αυτά και άλλα πολλά τον ανέδειξαν ως μια πολωτική φιγούρα στην προεκλογική εκστρατεία στη Βόρεια Καρολίνα, που έχει ιστορικό εκλογής Δημοκρατών για κυβερνήτες, αλλά υποστηρίζει Ρεπουμπλικάνους για την προεδρία.

Παραμένει εκλογικά απόρθητη για τους Δημοκρατικούς από το 2008 και την εκεί επικράτηση του Μπαράκ Ομπάμα.

Μέχρι και σήμερα είναι ο μόνος προεδρικός υποψήφιος του κόμματος που το κατάφερε, μετά τον Τζίμι Κάρτερ, το 1976.

Στις προεδρικές εκλογές του 2020, η Βόρεια Καρολίνα ήταν η μόνη από τις επτά αμφίρροπες πολιτείες που ο Τραμπ κέρδισε έναντι του Μπάιντεν, με διαφορά 1,4%.

Φέτος, το επιτελείο της Κάμαλα Χάρις ευελπιστεί στην ανατροπή.

Προσώρας, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν μικρό προβάδισμα στον Τραμπ, με 49% έναντι 47% για τη Δημοκρατική αντίπαλό του.

Αλλά το επιτελείο της Χάρις το παλεύει.

‘Οχι τυχαία η ίδια ξανάρχισε από τη Βόρεια Καρολίνα την προεκλογική εκστρατεία της, μετά το πρόσφατο προεδρικό ντιμπέιτ.

O προϋπολογισμός για πολιτικές διαφημίσεις στην πολιτεία αυξήθηκε σημαντικά, σε σχεδόν 45 εκατομμύρια δολάρια -έναντι 40 εκατομμυρίων που έχουν διαθέσει οι Ρεπουμπλικανοί.

Οι υπεύθυνοι της εκστρατείας της έχουν προσλάβει επιπλέον προσωπικό και αλωνίζουν την πολιτεία, με έμφαση στις αγροτικές περιοχές.

Στις εκεί συγκεντρώσεις αποφεύγονται πολωτικά ζητήματα, όπως η ταυτότητα φύλου.

Με δεκαέξι εκλέκτορες, άλλωστε, η Βόρεια Καρολίνα θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες της Κάμαλα Χάρις να κερδίσει τις εκλογές.





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *