Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε χθες Κυριακή πως απένειμε χάρη στον γιο του Χάντερ, που ανέμενε να μάθει τις ποινές του μετά τις καταδίκες του σε δυο υποθέσεις, οι οποίες αφορούσαν παράνομη οπλοκατοχή και φοροδιαφυγή.
«Ελπίζω πως οι Αμερικανοί θα κατανοήσουν γιατί ένας πατέρας κι ένας πρόεδρος κατέληξε σ’ αυτήν την απόφαση»
«Κανένας λογικός άνθρωπος που θα εξετάσει τα γεγονότα στις υποθέσεις που αφορούν τον Χάντερ δεν μπορεί να καταλήξει σε άλλο συμπέρασμα από το εξής: ο Χάντερ υπέστη διακριτική μεταχείριση επειδή ήταν γιος μου και μόνο — κι αυτό είναι άδικο», τόνισε ο απερχόμενος αρχηγός του κράτους, κάνοντας λόγο περί «κακοδικίας».
Στην ανακοίνωση Τύπου την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος, σημείωσε πως «από τη μέρα που ανέλαβα την εξουσία, έλεγα πως δεν θα επενέβαινα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων του υπουργείου Δικαιοσύνης, και κράτησα τον λόγο μου παρότι έβλεπα τον γιο μου να υφίσταται επιλεκτικές και άδικες διώξεις».
Και πρόσθεσε: «Ελπίζω πως οι Αμερικανοί θα κατανοήσουν γιατί ένας πατέρας κι ένας πρόεδρος κατέληξε σ’ αυτήν την απόφαση».
Σημαία… των Δημοκρατικών
Ο Τζο Μπάιντεν είχε δηλώσει σε κάθε τόνο ότι δεν θα δώσει χάρη στον γιο του σε καμία από τις δύο υποθέσεις του.
Οι Δημοκρατικοί, μάλιστα, χρησιμοποίησαν τις υποθέσεις του Χάντερ Μπάιντεν και τη μη εμπλοκή του αμερικανού προέδρου ως αποδείξεις πως το κόμμα τους δεν παρεμβαίνει σε ζητήματα δικαιοσύνης, σ’ αντίθεση με τους Ρεπουμπλικάνους, όπως ισχυρίζονταν.