Και ξανά οι δυο τους στο Καραϊσκάκη. Ντέρμπι «αιωνίων» Νο4 και αυτή την φορά κάποιος θα νικήσει. Είτε στο 90λεπτο είτε στην παράταση ή ακόμη και στα πέναλτι. Το σκηνικό αυτό το ζήσαμε πέρσι ξανά με τους «πράσινους» τότε να κερδίζουν την πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι.
Έως τώρα στα φετινά ντέρμπι πήξαμε στις ισοπαλίες. 0-0 στο ΟΑΚΑ, 1-1 στο Καραϊσκάκη, 1-1 και στο πρώτο ματς του Κυπέλλου. Με μια μικρή διαφορά βεβαίως καθώς η ισοπαλία πριν λίγες μέρες στο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα ήρθε κυρίως εξαιτίας των σοβαρών λαθών του Σλοβένου Βίντσιτς και του συμπατριώτη του συμπατριώτη του από το VAR. Λάθη που ακόμη και ο Λανουά παραδέχθηκε με κορυφαίο βεβαίως την εφεύρεση του φάουλ και της κόκκινης στον Κοστίνια στην «βουτιά» του Τζούρισιτς.
Σε ένα ντέρμπι που ο Ολυμπιακός για μισή ώρα είχε… ισοπεδώσει τον αντίπαλό του, ήταν μπροστά με 1-0 για να έρθει η απόφαση που άλλαξε την πορεία του, παρότι και στην επανάληψη με 10 ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος. Και όπως είναι λογικό ο Μεντιλίμπαρ δεν έχει κανένα λόγο να αλλάξει απολύτως τίποτα από εκείνο το πλάνο που έφερε την διαφορά ανάμεσα στους δύο «αιωνίους» αντιπάλους μέχρι να… επέμβει ο Βίντσιτς. Και στα πρόσωπα άλλωστε ο «Μεντί» δείχνει έτοιμος να εμπιστευτεί τους ίδιους με την διαφορά του Πασχαλάκη αντί του Τζολάκη λόγω Κυπέλλου.
Ο Μεντιλίμπαρ που βάσει των επιλογών του στα τελευταία ματς έχει φροντίσει στο «ρολόι» του ροτέισον να έχει τώρα διαθέσιμη και ξεκούραστη την καλύτερη βερσιόν της 11αδας του. Και αν δεν μας επιφυλάσσει κάποια μεγάλη έκπληξη το μόνο που περιμένουμε να απαντηθεί είναι αν θα χρησιμοποιήσει από την αρχή τον Κοστίνια δεξί μπακ με τον Ροντινέι εξτρέμ όπως έκανε στο ντέρμπι πρωταθλήματος ή τον Κωστούλα με τον Πορτογάλο αμυντικό να μένει εκτός και τον Βραζιλιάνο να πηγαίνει στην άμυνα.
Ο Πασχαλάκης θα είναι κάτω από τα γκολπόστ, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα στην άμυνα, Έσε και Μουζακίτης στον άξονα, Μαρτίνς, Τσικίνιο, Ελ Καμπί στην επίθεση οι δεδομένοι όπως όλα δείχνουν. Ο Κωστούλας έπαιξε και με Καραμπάγκ και με Λεβαδειακό σε αντίθεση με τον Κοστίνια που ήταν αναγκαστικά εκτός από το τελευταίο ματς και ίσως για αυτό ο «Μεντί» θελήσει να κρατήσει στον πάγκο τον «πιτσιρικά» ως μια δυνατή επιλογή από τον πάγκο. Στα ντέρμπι βεβαίως ο Κωστούλας τα σπάει αλλά οι πιθανότητες αυτή την στιγμή δεν είναι υπέρ του.
Υπάρχει επίσης και μια περίπτωση έκπληξης από τον Μεντιλίμπαρ στο πρόσωπο του Μπιανκόν αντί του Ρέτσου. Ο Γάλλος έπαιξε πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό ματς με την Καραμπάγκ, σε ντέρμπι δεν έχει παίξει βασικός. Ακόμη.