Η γη στη Σαντορίνη σύεται, ξυπνώντας μνήμες στους γηραιότερους κατοίκους της από τον μεγάλο σεισμό του 1956.

Ανάμεσα σε εκείνους που παραμένουν στο νησί είναι ο 93χρονος Γιάννης Ρενιέρης από το Ημεροβίγλι, που μίλησε σήμερα στην κάμερα της «Ζούγκλας» για τις οδυνηρές μνήμες, που του ξυπνά ο Εγκέλαδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον φονικό σεισμό του 1956, τον μεγαλύτερο σε μέγεθος στον ευρωπαϊκό χώρο για τον 20ο αιώνα, που άφησε πίσω του 53 νεκρούς και ένα νησί πληγωμένο από τσουνάμι, ζημιές και κατολισθήσεις ο Γιάννης Ρενιέρης είχε μόλις επιστρέψει μετά την στρατιωτική του θητεία.

Ο ίδιος περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τις κραυγές των ανθρώπων και την έντονη βοή που προηγήθηκε. «Πάει η επάνω μεριά» φώναζαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Θυμάται επίσης την συγκλονιστική ιστορία του θείου του, που χάθηκε στο σεισμό του 1956, αφήνοντας πίσω του 6 παιδιά, ανάμεσά τους και ένα μωρό 3 ημερών, που ανάθρεψε από τότε έπειτα ο ίδιος.

«Είχε έρθει ο γέρος Καραμανλής τότε στο νησί -λέει- και μας είπε πως θα έρθουν καλύτερες μέρες. Και ήρθαν. Αλλά πέρασαν πάλι. Τώρα φοβόμαστε όλοι ξανά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακούστε την συγκλονιστική αφήγηση του 93χρονου κατοίκου της Σαντορίνης:

 



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *