Το κρύο που επικρατεί στη χώρα είναι τσουχτερό , αφού οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες σε σχέση με το μέσο όρο για την εποχή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τις πρωινές ώρες της Κυριακής 09/02 ο υδράργυρος «έπεσε» κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η χαμηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στο Οχυρό Νευροκοπίου με -10,3 °C.
Δείτε τον πίνακα με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες της ημέρας, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Πρόγνωση για αύριο Δευτέρα 10-02-2025
Γενικά χαρακτηριστικά
Στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και, στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης ασθενείς χιονοπτώσεις.. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 4 τοπικά ανατολικοί 5 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6, στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φτάσει τους 09 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά και τις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου τους 10 με 12 βαθμούς, στη δυτική χώρα τους 13 και μόνο στα νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα αγγίξει τοπικά τους 14 βαθμούς Κελσίου.
Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Πηγη: meteo