Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει το τελευταίο 24ωρο την Κεφαλονιά, δημιουργώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού, όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις, αλλά και υλικές ζημιές. Μάλιστα, παιδιά με γονείς εγκλωβίστηκαν μέσα σε οχήματα και σπίτια πλημμύρισαν.

Οι έντονες καιρικές συνθήκες προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Λειβαθούς, στις μετακινήσεις και στις υποδομές της περιοχής. Παιδιά και γονείς εγκλωβίστηκαν σε αυτοκίνητα, ενώ πολλοί οδηγοί παρέμειναν επί ώρες αποκλεισμένοι, προσπαθώντας να φύγουν από την περιοχή, σύμφωνα με το kefaloniapress.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Σε πολλές περιοχές του νησιού έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και υπάρχουν υλικές ζημιές στο οδικό δίκτυο. Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι η κατάσταση στο στενό του Πόρου, όπου πέτρες και βράχοι έχουν πέσει στο οδόστρωμα. Ο δρόμος Σκάλας – Πόρου είναι κλειστός, καθώς έχει μετατραπεί σε χείμαρρο, καθιστώντας αδύνατη τη διέλευση των οχημάτων.

Παράλληλα, στον δρόμο προς το Λιμάνι του Πόρου, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να υποχωρήσουν τα κιγκλιδώματα λόγω της διάβρωσης του εδάφους. Στα Μεταξάτα έχουν πλημμυρίσει αυλές και τουλάχιστον δύο σπίτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κεφαλονιά:Άνοιξε δρόμος και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία μόνο στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας της επαρχιακής οδού Αργοστόλι-Πόρος

Δημοσιεύτηκε από Kefalonia Focus στις Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2025

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το ekefalonia.gr αναφέρει πως σπίτια στα Περατάτα έχουν επίσης πλημμυρίσει.

Από τις Αρχές έχουν γίνει συστάσεις σε κατοίκους και επισκέπτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, εάν δεν υπάρχει απολύτως απαραίτητος λόγος, εξαιτίας των επικίνδυνων συνθηκών.

 

Τσατραφύλλιας: Γιατί δεν ενεργοποιήθηκε το 112;

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, με ανάρτησή του στο Facebook, διερωτήθηκε: «Γιατί δεν ενεργοποιήθηκε το 112 στην Κεφαλονιά;

Σήμερα κάποιοι θεώρησαν χρήσιμο να αναλωθούν για τον αν θα χιονίσει την Τσικνοπέμπτη.

Κάποιοι άλλοι σχολίασαν (έχουν την συνήθεια να βγαίνουν κάθε τόσο για να πούνε μια εξυπνάδα-μπαρούφα) με χαρακτηρισμούς τη δήθεν κόντρα μετεωρολόγων.

Ερώτηση: Δεν ξεστραβώνεστε καλύτερα να σώσετε την περιουσία του κόσμου; Πήρατε χαμπάρι ότι πριν λίγες ώρες πνίγηκε η Κεφαλονιά;».

Γιατί δεν ενεργοποιήθηκε σήμερα το 112 στην Κεφαλονιά ;;

👎Σήμερα κάποιοι θεώρησαν χρήσιμο να αναλωθούν για τον αν θα…

Δημοσιεύτηκε από Γιώργος Τσατραφύλλιας στις Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2025





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *