Σε αρπαγή και δολοφονία αποδίδουν την εξαφάνιση και τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου οι γονείς του, οι οποίοι κατέθεσαν στον εισαγγελέα Λάρισας, στο πλαίσιο της επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας, που παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αφότου η μητέρα του θανόντος διατύπωσε δημόσια υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια εις βάρος του.
Δήλωση υποστήριξης κατηγορίας κατά παντός υπευθύνου για αρπαγή και δολοφονία του 39χρονου κατέθεσε ο συνήγορος της οικογένειάς του, για λογαριασμό του πατέρα του εκλιπόντος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το δικηγορικό γραφείο Αθ. Σανιδά «η εντολή που έχουμε λάβει σκοπό έχει τη συνδρομή της Δικαιοσύνης, ιδίως στην έρευνα και, τελικά, στην κρίση σχετικά με τις συνθήκες και τους υπαίτιους της δολοφονίας του».
Στην ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου καλούνται οι δημοσιογράφοι «να απέχουν από κρίσεις και συμπεράσματα σχετικά με προσωπικά του χαρακτηριστικά (σ.σ. του Βασίλη Καλογήρου), δεδομένου ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη και, σε κάθε περίπτωση, δεν συνδέονται με τις εγκληματικές σε βάρος του ενέργειες».
Η ανακοίνωση καταλήγει: «Τέτοιου είδους συμπεράσματα και κρίσεις δεν εξυπηρετούν ούτε την έρευνα, ούτε την ουσιαστική ενημέρωση και είναι δυνατόν να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις, αναφορικά με γεγονότα, πριν ακόμη επιβεβαιωθούν, έτσι που μόνο θετική υπηρεσία στην ενημέρωση και στην έρευνα να μην προσφέρουν. Η έρευνα και η τελική κρίση ανήκουν αποκλειστικά στα όργανα της Δικαιοσύνης».
Κανονικά θα συμμετάσχει στην ιατροδικαστική διερεύνηση της υπόθεσης του θανάτου του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου, η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, κ. Ρουμπίνη Λεονταρή, αφού η Εισαγγελία Πρωτοδικών απέρριψε το αίτημα που είχε υποβάλει η ίδια για εξαίρεση από της από την υπόθεση για προσωπικούς λόγους.
Ο 39χρονος είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του στη Λάρισα το απόγευμα της προπαραμονής της Πρωτοχρονιάς, ενώ η οικογένεια προσέλαβε και ιδιωτικό ερευνητή για τον εντοπισμό του. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο 39χρονος έχασε την ζωή του 2-3 μέρες μετά την εξαφάνισή του.
«Οι τοξικολογικές εξετάσεις μπορούν να δείξουν αν υπήρξε χρήση φαρμάκων, δηλητηρίαση ή λήψη παράνομων ουσιών. Ακόμη και αν το σώμα βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη, οι αναλύσεις μπορούν να δώσουν σημαντικές πληροφορίες», δήλωσε στο ΕΡΤΝews η αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Χρύσα Σαρδέλη, με αφορμή τις τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στη σορό του 39χρονου. Επισήμανε, ότι «η δυσκολία στη μεταθανάτια τοξικολογία έγκειται στην ερμηνεία των ευρημάτων, καθώς το ανθρώπινο σώμα συνεχίζει να μεταβολίζει ουσίες και μετά τον θάνατο».
Ρεπορτάζ: Ελπίδα Κουτσογιάννη