Με το σύνθημα “η νεολαία δίνει το ρυθμό” πραγματοποιείται στη Λάρισαια το τριήμερο 27-29 Σεπτεμβρίου το 4ο Φεστιβάλ Νεολαίας. Στις εκδηλώσεις θα παρευρεθεί και η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σ. Ζαχαράκη, όπως επισημάνθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θ. Μαμάκος με τους εκπροσώπους του δημοτικού συμβουλίου νεολαίας.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων υπογράμμισε ότι στέκεται αρωγός στην προσπάθεια για την ανάδειξη της Λάρισας ως Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας για το 2025, πιστεύοντας ότι η πόλη και η νεολαία της το αξίζει.

Έχει γίνει, πρόσθεσε ο κ. Μαμάκος “μια πολύ καλή δουλειά που θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του μήνα, οπότε και θα υποβληθεί η τελική μας πρόταση υποψηφιότητας. Αυτό μπορεί να σηματοδοτήσει την ανάπτυξη πολλών δράσεων και παρεμβάσεων στη διάρκεια της επόμενης χρονιάς, που θα αναδείξει τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις της νέας γενιάς.

Ακούμε πραγματικά τους νέους, αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες τους και δίνουμε χώρο στα αιτήματά τους. Τους αφήνουμε να ανασάνουν και να αναπτυχθούν σε μια πόλη που θα δώσει έκφραση στην ορμή, τη δημιουργικότητα και ζωτικότητα των παιδιών και των νέων της.

Άλλωστε, θα έχουμε την ευκαιρία, να συζητήσουμε και την Κυριακή στην Ανοιχτή συζήτηση με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Σοφία Ζαχαράκη, την οποία με χαρά θα υποδεχτούμε στην πόλη μας.”

Η Κάρτα Πολιτισμού και το Κέντρο Νεολαίας

Ο δήμαρχος Λαρισαίων αναφέρθηκε επίσης και στην κάρτα πολιτισμού και στο Κέντρο Νεολαίας. Όπως εξήγησε , “προεκλογική μας δέσμευση για το Larissa city pass – Κάρτα πολιτισμού, με ιδιαίτερη μέριμνα για τους νέους: πρόκειται για διευκόλυνση προσβάσεων σε σινεμά, μουσεία, θέατρα, μαθήματα χορού ή αγορές βιβλίων κ.τ.λ. ισχύει και πιστεύω ότι στην επόμενη χρονιά θα είμαστε σε θέση να το υλοποιήσουμε, όπως το σχεδιάσαμε, καθώς μια τέτοια παρέμβαση θα ευνοήσει την εξωστρέφεια των νέων αλλά και την αναζωογόνηση της πόλης.

Βρισκόμαστε ήδη στην αναζήτηση του κατάλληλου χώρου για την δημιουργία του Κέντρου Νεολαίας, με τα χαρακτηριστικά που αυτό θα πρέπει να έχει. Αποτελεί έναν στόχο της πόλης, όχι μόνο της δημοτικής μας αρχής, γιατί πιστεύουμε πραγματικά ότι η νεολαία πρέπει να αποκτήσει έναν χώρο αναφοράς ευρωπαϊκών προδιαγραφών“.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου νεολαίας κ. Αλ. Τσάτσος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που επιχειρεί, όπως είπε, να εντάξει εντός τριών ημερών όλες τις θεματικές που αναδεικνύουν τα ενδιαφέροντα αλλά και τις ανησυχίες της νεολαίας. Οι δράσεις θα εκκινούν κάθε ημέρα στις 17:0 και θα ολοκληρώνονται το βράδυ, με μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση κάθε μέρα. Κατα την διάρκεια κάθε ημέρας θα τρέχουν παράλληλες δράσεις, σχετικές με την εκάστοτε ημερήσια θεματική, στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας και όχι μόνο.

Το πρόγραμμα του 4ου Φεστιβάλ Νεολαίας

Το 4ο Φεστιβάλ Νεολαίας ξεκινά με την θεματική “Επιχειρηματικότητα και Αγορά Εργασίας”. Η εναρκτήρια ημέρα του Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με ένα εκρηκτικό απο τους&, οιποίοι θα ξεσηκώσουν την Κεντρική Πλατεία με μοναδικά

Το Σάββατο η θεματολογία του 4ου Φεστιβάλ Νεολαίας θα επικεντρωθεί στο καίριο θέμα της Ψυχικής Υγείας των νέων, εξού και το πάνελ της ανοικτής συζήτησης της ημέρας θα απαρτίζεται από έγκριτους ψυχολόγους και ψυχοθεραπευτές της πόλης μας, με τους οποίους θα αναλυθεί η σημασία της ψυχικής μας ισορροπίας για την επίτευξη μιας καλύτερης καθημερινότητας. Φυσικά, η δεύτερη ημέρα θα συνοδευτεί από μουσική συναυλία στις 21:00 στην κεντρική πλατεία.

Η θεματική της τρίτης και τελικής ημέρας του Φεστιβάλ αφορά το θέμα “Νέοι – Ενεργοί Πολίτες, Οραματιζόμαστε το Μέλλον μας”. Κεντρικοί ομιλητές σε αυτό το θα είναι η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα. Σοφία Ζαχαράκη και ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Αθανάσιος Μαμάκος. Το βράδυ της Κυριακής θα κλείσει με ένα γνήσιο παραδοσιακό γλέντι με τους Βλάμηδες.





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *