Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας, προκειμένου να εντοπίσουν τους 4 ληστές που αφαίρεσαν περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ, πραγματοποιώντας ληστεία σε βάρος υπαλλήλων χρηματαποστολής ιδιωτικής εταιρείας, χθες λίγο μετά τις 3:30 το μεσημέρι στο Λαύριο, έξω από μεγάλο κατάστημα αλυσίδας παιχνιδιών (JUMBO),

Ένα ένα τα κομμάτια της κινηματογραφικής ληστείας σε βάρος χρηματαποστολής έχουν αρχίσει και συγκεντρώνουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίς το πρωί, στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ βρέθηκε εκπρόσωπος της εταιρίας, προκειμένου να δώσει το ακριβές ποσό των χρημάτων που είχαν συγκεντρώσει οι δυο υπάλληλοι πριν βρεθούν τετ α τετ με τους τέσσερις ληστές.

Την ίδια ώρα, το λευκό φορτηγάκι της εταιρίας έχει μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να πιστοποιηθεί ο τύπος της θωράκισης που έχει.

Τα στελέχη της Ασφάλειας δεν θεωρούν τυχαία την επιλογή του συγκεκριμένου πολυκαταστήματος, καθώς όταν πήγαν στο σημείο να κάνουν αυτοψία διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν εξωτερικές κάμερες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό σημαίνει ότι οι αρχές δεν έχουν στα χέρια τους ένα βασικό βίντεο που θα είχε κατέγραφε τις κινήσεις των ληστών.

Παράλληλα, μελετώντας την περιοχή, είδαν ότι οι δράστες είχαν πολλά σημεία από τα οποία θα μπορούσαν να διαφύγουν και να χαθούν στα Μεσόγεια.

Οι δύο υπάλληλοι, μιλώντας στους αστυνομικούς, περιέγραψαν την ώρα της ληστείας.

Ο ένας από τους δυο ήταν μέσα στο κατάστημα και έβαλε τα χρήματα στο ειδικό κουτί. Τα μετέφερε στο αυτοκίνητο και τα τοποθέτησε στον προθάλαμο του φορτηγού.

Τότε εμφανίστηκε ο ληστής με το Καλάσνικοφ και ανάγκασε τον οδηγό να κατέβει από το αυτοκίνητο και να ανοίξει την πλαϊνή πόρτα του οχήματος.

Στέλεχος εταιρείας security εξηγεί γιατί τα χρήματα δεν ήταν μέσα σε ειδικά κουτιά

«Την ώρα της μεταφοράς δεν είναι υποχρεωτικό τα χρήματα να είναι μέσα στα ειδικά κουτιά, γιατί το αυτοκίνητο, θεωρητικά, είναι θωρακισμένο» διευκρινίζει στέλεχος εταιρίας σεκιούριτι που έχει συμμετάσχει σε εκατοντάδες χρηματαποστολές.

Το ερώτημα που απασχολεί τους αστυνομικούς που ασχολούνται με την υπόθεση είναι πως οι δράστες είχαν πληροφόρηση για το μεγάλο χρηματικό ποσό.

Υπήρξε «βαθύ λαρύγγι» από την εταιρία;

Το έμαθαν από κάποιον πελάτη της εταιρίας σεκιούριτι ή είχαν κάνει ένα πολύ καλό σχέδιο παρακολούθησης των δρομολογίων του αυτοκινήτου;

Πάντως, μέχρι αυτή την ώρα οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη και όλα τα στοιχεία εξετάζονται.

Ωστόσο, όσοι χρησιμοποιούν χρηματαποστολές γνωρίζουν ότι από την στιγμή που ο πελάτης παραδίδει τα χρήματα στην εταιρία είναι στην πλήρη ευθύνη της.

Τέλος, όσον αφορά στο βίντεο που ήρθε χθες στη δημοσιότητα και έδειχνε ένα πράσινο αυτοκίνητο να κινείται στην περιοχή, οι αστυνομικοί ελέγξαν την εικόνα και κατέληξαν ότι δεν ήταν το όχημα των ληστών.



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *