Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ζήτησε σήμερα μια κατάπαυση του πυρός όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις αναφορές ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια περιορισμένης κλίμακας χερσαία εισβολή στον Λίβανο, στον πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ φαίνεται ότι ετοιμάζεται να προχωρήσει σε χερσαία εισβολή στον Λίβανο, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά της Μέσης Ανατολής

Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τις αναφορές για επικείμενη περιορισμένης κλίμακας χερσαία εισβολή του ισραηλινού στρατού στον Λίβανο, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε:

«Ανησυχώ περισσότερο από όσο νομίζετε και θα αισθανόμουν καλύτερα αν σταματούσαν. Πρέπει να έχουμε κατάπαυση του πυρός τώρα».

Πληθαίνουν οι αναφορές για χερσαία εισβολή του Ισραήλ

Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι σχεδιάζει μια περιορισμένης κλίμακας χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο που μπορεί να ξεκινήσει άμεσα, δήλωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος στη Washinghton Post.

Η σχεδιαζόμενη επιχείρηση του Ισραήλ θα είναι μικρότερης κλίμακας από τον τελευταίο πόλεμο του Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ το 2006, τόνισε.

Η επιχείρηση θα επικεντρωθεί στην εκκαθάριση στρατιωτικών υποδομών κατά μήκος των συνόρων για την εξάλειψη της απειλής για τις ισραηλινές παραμεθόριες κοινότητες, είπε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

«Η επόμενη φάση» του πολέμου «θα ξεκινήσει σύντομα», λέει ο Γκάλαντ

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, δήλωσε ότι «η επόμενη φάση του πολέμου κατά της Χεζμπολάχ θα ξεκινήσει σύντομα».

Πιο συγκεκριμένα, ο Γκάλαντ, σε συνάντηση των επικεφαλής των τοπικών συμβουλίων στο βόρειο Ισραήλ σήμερα Δευτέρα, όπως αναφέρουν οι Times of Israel, είπε:

«Το επόμενο στάδιο στον πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ θα ξεκινήσει σύντομα… Θα το κάνουμε αυτό. Και όπως είπα εδώ πριν από έναν μήνα ότι θα μετατοπίσουμε το κέντρο βάρους (σ.σ. στον βορρά), αυτό λέω και τώρα: Θα αλλάξουμε την κατάσταση και θα επιστρέψουμε τους κατοίκους στα σπίτια τους».

Ο Γιοάβ Γκάλαντ συνεχίζει να κάνει δηλώσεις για χερσαία εισβολή στον Λίβανο.





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *