Ο νότιος Λίβανος αναμένεται να δεχτεί μαζικό χτύπημα από τον ισραηλινό στρατό μετά τις εντολές εκκένωσης που εξέδωσαν οι IDF για πάνω από 20 χωριά και πόλεις της περιοχής.

Κάτοικοι δήλωσαν στο Reuters ότι τουλάχιστον 600 άνθρωποι αναζήτησαν καταφύγιο σε ένα μοναστήρι στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, αφού ο ισραηλινός στρατός τους προειδοποίησε να εγκαταλείψουν το χριστιανικό χωριό Ain Ebl.

Οι κάτοικοι του χωριού πήγαν στο μοναστήρι στην πόλη Ρμέις, η οποία δεν έλαβε ισραηλινή προειδοποίηση, και περιμένουν μια αυτοκινητοπομπή του στρατού να τους συνοδεύσει στη Βηρυτό, δήλωσαν οι κάτοικοι στο πρακτορείο ειδήσεων.

Ο νότιος Λίβανος έχει οπλοστάσια της Χεζμπολάχ κρυμμένα σε σπίτια ισχυρίζεται ο ισραηλινός στρατός

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είχε προειδοποιήσει νωρίτερα τους κατοίκους του Ain Ebl και τουλάχιστον 20 άλλων πόλεων να εκκενώσουν αμέσως τα σπίτια τους, διότι ο στρατός δήλωσε ότι θα στοχοποιήσει σπίτια που φέρεται να χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ.

Σε συναγερμό ο Λίβανος

Η οργάνωση αρνείται ότι χρησιμοποιεί μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Η Χεζμπολάχ διέψευσε με ανακοίνωσή της ότι χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ έχουν εισέλθει στον Λίβανο.

Η οργάνωση του Λιβάνου ανακοίνωσε επίσης ότι δεν έχουν σημειωθεί άμεσες συγκρούσεις μεταξύ των μαχητών της και των ισραηλινών δυνάμεων, αλλά επανέλαβε ότι είναι σε ετοιμότητα για ευθεία αντιπαράθεση.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντανιέλ Χαγκάρι δήλωσε ότι οι δυνάμεις πραγματοποιούν επιδρομές στο νότιο Λίβανο εδώ και μήνες. Υποστήριξε μάλιστα ότι ανακάλυψε σήραγγες και κρύπτες όπλων της Χεζμπολάχ κάτω από σπίτια και αποκάλυψε σχέδια εισβολής της ομάδας.

Ο Χαγκάρι δήλωσε ότι τα ευρήματα και τα στοιχεία που ανακαλύφθηκαν κάτω από σπίτια σε χωριά του νότιου Λιβάνου κατά τη διάρκεια των επιδρομών θα παρουσιαστούν στη διεθνή κοινότητα.





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *