Άλμα καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι ΗΠΑ προειδοποίησαν για πιθανή επικείμενη επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ.

Το συμβόλαιο Νοεμβρίου West Texas Intermediate ανήλθε στα 70,22 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας αύξηση κατά 2,01 δολάρια ή 2,95%.
Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου Brent διαμορφώθηκε στα 73,65 δολάρια το βαρέλι καθώς ενισχύθηκε κατά 1,95 δολάρια ή 2,72%.

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και του υπουργείου Άμυνας δήλωσαν στο NBC News ότι οι ΗΠΑ «έχουν ενδείξεις ότι το Ιράν ετοιμάζεται να εξαπολύσει άμεσα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Ισραήλ».

«Υποστηρίζουμε ενεργά τις αμυντικές προετοιμασίες για την υπεράσπιση του Ισραήλ έναντι αυτής της επίθεσης. Μια άμεση στρατιωτική επίθεση από το Ιράν κατά του Ισραήλ θα έχει σοβαρές συνέπειες για το Ιράν», δήλωσε στο NBC ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ο ΟΠΕΚ+

Ο ηγέτης του ΟΠΕΚ, η Σαουδική Αραβία, ενδέχεται να είναι διατεθειμένη να επιτρέψει την επιστροφή περισσότερου πετρελαίου στην αγορά για να πιέσει μέλη όπως το Ιράκ με χαμηλότερες τιμές πετρελαίου, δήλωσε ο Bob McNally, πρόεδρος της Rapidan Energy. Η Σαουδική Αραβία έχει απογοητευτεί όλο και περισσότερο με το Ιράκ που παράγει περισσότερο αργό από τους στόχους παραγωγής, δήλωσε ο McNally.

«Υπάρχουν καλές πιθανότητες η ηγεσία του ΟΠΕΚ+ να ιδρώσει τους παραγωγούς», δήλωσε ο McNally στην εκπομπή “Street Signs” του CNBC. «Κάθε τόσο, όπως φαίνεται, πρέπει να υπάρχει μια πτώση των τιμών για να υπενθυμίσει στα μέλη του ΟΠΕΚ+ ότι έχουν την υποχρέωση να συμμετέχουν στη συλλογική διαχείριση της προσφοράς».

Αυτό θα ωθούσε τις τιμές του Brent προς τα 60 δολάρια ανά βαρέλι ή και χαμηλότερα το 2025 εξηγεί

«Η βασική μας υπόθεση είναι ότι θα ανέβουν υψηλότερα, αλλά αυτός είναι ο κίνδυνος, ότι θα είμαστε στη δεκαετία του 60 με πλεονάσματα το επόμενο έτος και αυτό θα γίνει ανεκτό ως ένα είδος προσωρινής διορθωτικής ενέργειας για να συμμορφωθεί το Ιράκ», δήλωσε ο McNally.

Πηγή ΟΤ





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *