Κλιμάκια του ΕΛΓΑ αποτελούμενα από υπαλλήλους του Οργανισμού, γεωπόνους και κτηνιάτρους θα μεταβούν από σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα της Κορινθίας με αποστολή τους την οριοθέτηση των περιοχών, οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών.

Τα συνεργεία του ΕΛΓΑ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Διοίκησης του Οργανισμού, θα επιχειρήσουν μέχρι και την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024, με στόχο τον προσδιορισμό των καλλιεργειών, οι οποίες κατεστράφησαν.

Την επομένη εβδομάδα με την αξιοποίηση των δορυφορικών εικόνων Copernicus και τις αναφορές των υπαλλήλων του Οργανισμού, να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Κόρινθο

Ακολούθως θα υποβάλλουν έκθεση στην Διοίκηση του ΕΛΓΑ, ώστε την επομένη εβδομάδα με την αξιοποίηση των δορυφορικών εικόνων Copernicus και τις αναφορές των υπαλλήλων του Οργανισμού, να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Κόρινθο με την συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Δημήτρη Πτωχού, του προέδρου ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου και υπηρεσιακών παραγόντων, για τον σχεδιασμό της ανάπτυξης του εκτιμητικού έργου και της διαδικασίας πληρωμής προκαταβολών στους πληγέντες αγρότες.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε την Κυριακή (29/10) στην περιοχή Ροζενά και άφησε πίσω της δυο άντρες ηλικίας 35 και 40 ετών νεκρούς, καμένα δάση, καλλιέργειες και υποδομές. H έκταση του πύρινου μετώπου έφτασε τα 32 χλμ. ενώ οι φλόγες έφτασαν κοντά στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου.





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *