Τρομοκρατική χαρακτηρίζει ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν την επίθεση με μαχαίρι το απόγευμα του Σαββάτου στην πόλη Μυλούζ στη Γαλλία με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες.

Ο Εμάνουελ Μακρόν, από την Αγροτική Έκθεση του Παρισιού, μίλησε για μια «πράξη ισλαμικής τρομοκρατίας που δεν αμφισβητείται».

O δράστης επιτέθηκε σε αστυνομικούς της τοπικής αστυνομίας στην πόλη Μυλούζ φωνάζοντας «Αλάχ Ακμπάρ».

Ένας περαστικός σκοτώθηκε στην προσπάθειά του να επέμβει, ενώ τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, πρόσθεσε η εισαγγελία.

«Πρόκειται αναμφίβολα για μια πράξη ισλαμιστικής τρομοκρατίας», δήλωσε ο Μακρόν στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της ετήσιας γαλλικής έκθεσης αγροτικών προϊόντων.

Η Εθνική Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατική επιχείρηση».

Γαλλία: Ποιος είναι ο δράστης της επίθεσης

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα, ο άντρας που συνελήφθη είναι καταγεγραμμένος στις αρχές ως ύποπτος για τρομοκρατία. Γνωστός στην αστυνομία, είναι εγγεγραμμένος στο Αρχείο Αναφορών για την Πρόληψη της Τρομοκρατικής Ριζοσπαστικοποίησης (FSPRT) και στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για συνηγορία της τρομοκρατίας.

O δράστης υπό την προϋπόθεση της υποχρέωσης να εγκαταλείψει το γαλλικό έδαφος αφέθηκε ελεύθερος τον Ιούνιο από κέντρο διοικητικής κράτησης μετά από 180 ημέρες και έκτοτε βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό υπό δικαστική επιτήρηση, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *