Ένα αστείρευτο ποτάμι ζωντάνιας, χαράς, κεφιού, ελπίδας και καρναβαλικής διάθεσης ξεχειλίζει στους δρόμους της Πάτρας σήμερα (23/2)  από τις 11.00 με την Παρέλαση των Μικρών να κορυφώνει την εξαιρετικά πετυχημένη φετινή διοργάνωση του Καρναβαλιού των Μικρών γράφοντας την πιο λαμπερή και αισιόδοξη σελίδα του.

Το μεγάλο ραντεβού έχει δοθεί στην αφετηρία της Παρέλασης το πρωί της Κυριακής στις 11πμ στην πλατεία Ομονοίας όπου περίπου 20.000 μικροί καρναβαλιστές με συνοδούς κατανεμημένοι σε 109 ομάδες συμμετοχής, θα ξεχυθούν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης σκορπίζοντας παντού παιδικά χαμόγελα χαράς, διασκέδασης και ξεγνοιασιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χρώματα, χορός, καρναβαλικές εμπνεύσεις, φαντασία και δημιουργία θα έχουν την τιμητική τους με πρωταγωνιστές τους μικρούς καρναβαλιστές να μας παρασύρουν, να παίρνουν το Καρναβάλι στα χέρια τους και να μας υπόσχονται ένα καλύτερο μέλλον.

Με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Ομονοίας η Παρέλαση θα ακολουθήσει την πορεία: Γούναρη – Κορίνθου (κάτω μέρος πλ. Γεωργίου) – Κορίνθου με κατάληξη και εξόδους από Ερμού, Αγ. Νικολάου και Κολοκοτρώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κορυφή θα παρελάσει η Δημοτική Μουσική, ενώ στα 9 άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών που θα παρελάσουν και έχουν κατασκευαστεί στο Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων (υπεύθυνος: Νίκος Λιβάνης), οι θεατές θα δουν τρία νέα που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά.

Το πρώτο άρμα είναι οι «Μαριονέτες». Με χρώματα, φαντασία και πολλή διάθεση, οι μικροί κατασκηνωτές των Ημερήσιων Παιδικών Κατασκηνώσεων του Δήμου Πατρέων έγιναν δημιουργοί και κατασκεύασαν το δικό τους καρναβαλικό άρμα! Μέσα από ένα ξεχωριστό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο υλοποιήθηκε στο Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων, τα παιδιά έζησαν από κοντά τη μαγεία της κατασκευής και της τέχνης του καρναβαλιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε έξι ξεχωριστές επισκέψεις στο εργαστήριο, τα παιδιά ταξίδεψαν στον κόσμο της καρναβαλικής δημιουργίας. Με την καθοδήγηση ειδικών, σχεδίασαν και συναρμολόγησαν τα κομμάτια μιας μεγάλης μαριονέτας, την οποία χάρτωσαν, ζωγράφισαν με τα δικά τους χρώματα και τελικά ένωσαν σε μια μοναδική σύνθεση. Η δράση αυτή αποτέλεσε μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος που σχεδιάστηκε και συντονίστηκε από την ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας, το Καρναβαλικό Εργαστήρι και τις Ημερήσιες Παιδικές Κατασκηνώσεις – Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων. Μέσα από αυτή τη βιωματική εμπειρία, οι μικροί κατασκηνωτές όχι μόνο γνώρισαν την παράδοση του Πατρινού Καρναβαλιού, αλλά έγιναν και οι ίδιοι μέρος της.

Υπεύθυνοι του προγράμματος εκ μέρους της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας ήταν οι Δημήτρης Ντζουμάνης, Χριστίνα Κουφάκη και Γιώργος Μπαμπίλης, ενώ εκ μέρους των κατασκηνώσεων ο Γιώργος Μαγιάκης. Το συγκεκριμένο άρμα παραπέμπει και στην πρώτη φετινή θεματική Καρναβαλούπολη με τίτλο «Μαριονέτες εν δράσει» που πραγματοποιήθηκε στα Παλαιά Σφαγεία.

Τα δυο άλλα νέα άρματα με τίτλο «21 Γάτες» σε ιδέα και κατασκευή Αλέξη Ασημακόπουλου, είναι εμπνευσμένα από το βιβλίο «Η ιστορία της τέχνης σε 21 γάτες» που θα μας προσφέρει με παραμυθένιο τρόπο και «γατίσια» προσέγγιση τα ρεύματα της τέχνης.

Πηγή: tempo24.news



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *